Taksim Camii’de kültür-sanat etkinlikleri düzenleniyor

İstanbul’un simgelerinden biri olan Taksim Camii kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Cami bünyesinde yer alan Taksim Camii Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı ile birlikte düzenlenen etkinlikler İstanbullular tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Toplamda 4 girişi bulunan cami, 9 metreden fazla olan yüksekliğiyle Türkiye’deki en yüksek mihraplardan birine sahip olması ile öne çıkıyor.

“Taksim Camii’ni egemenlik ve bağımsızlık sembolü olarak görüyoruz”

Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Muhammet Furkan Gümüş, “Taksim Camii sadece bir cami değil. Cami dışında Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi, Taksim Kitabevi, Taksim Kahve, Taksim Aşevi, Çok Amaçlı Salon, fuaye, sanat atölye odaları, Divan Salonu, Taksim Çocuk Kulübü, Taksim Team, otopark ve bebek bakım odası gibi birçok kültürel, sosyal mekanları ve projeleri kapsayan bir külliye burası.” ifadelerini kullandı.

“Şehrin kimliğine ve silüetine uygun”

Kültür-sanat alanındaki etkinlikler cami bünyesinde yer alan; atölye odaları, fuaye alanları, kitabevi, kafe ve divan salonunda gerçekleştiriliyor.

Yakın zamanda faaliyete geçecek olan Taksim Çocuk Kulübünde; çocuklar için mimarlık, satranç, felsefe, psikoloji ve değerler eğitimi alanında etkinlikler düzenlenecek.

Yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Taksim Camii, sunduğu kültür-sanat etkinlikleriyle İstanbul’a değer katmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir