Takip cihazı takılan ‘Güzel İzmir’ Samos kıyılarına ulaştı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, sağlığına kavuşan “Güzel İzmir” adlı caretta carettanın, tedavisinin ardından denize bırakılmasının üzerinden 4 gün geçti.

Uydu takip cihazıyla donatılan kaplumbağa, 30 km yol katarak Samos kıyılarına ulaştı. Kuşadası kıyılarında bulunan ve tedavi edilen toplam 3 deniz kaplumbağası, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilmişti.

“Güzel İzmir” adındaki kaplumbağaya güneş enerjisiyle çalışan uydu takip cihazı takıldıktan sonra geçtiğimiz Cuma günü özgürlüğüne kavuşturulmuştu. DEKAMER tarafından yapılan takip sonucunda, Güzel İzmir’in Dilek Yarımadası Milli Parkı ve Yunanistan’ın Samos Adası kıyılarında dolaştığı belirlendi.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, kaplumbağaların uydu takip cihazlarıyla izlenmesinin önemine vurgu yaparak, Güzel İzmir’in serüvenini takip etmenin, nesli tehlike altındaki canlıların korunması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir