Tabiat tarihi 3 bin örnekle anlatılıyor!

Sivas’taki Tabiat Tarihi Müzesi’nde çeşitli bitkiler ile yaklaşık 9 milyon yıllık fil fosilinden yaban hayvanlarının tahnitlerine kadar 3 bin örnek sergileniyor.

En çok ilgiyi fosiller köşesi topluyor

Ağırlıklı olarak Sivas yöresine ait örneklerin sergilendiği müzede, ülkenin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından getirilen fosiller de dikkat çekiyor.

Müzenin yaklaşık 1000 metrekarelik alana kurulduğunu belirten Tabiat Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem, Sivas’ın maden kenti olduğunu anlatarak, “Sivas’ta çıkan madenlere ait örnekler sergiliyoruz. Çeşitli minerallere ait sergi alanlarımız var, madenler, kayaçlar ve geçmiş dönemlerde yaşamış canlıların kalıntıları olan fosillere ait çok değerli materyallerimiz var. Aynı zamanda günümüz doğasının bitkilerine ve hayvanlarına ait köşeler oluşturduk.” diye konuştu.

Öğrencilere ekosistemleri anlattıklarını dile getiren Erdem, şunları kaydetti:

“En büyük ilgiyi 9-10 milyon yıl önce Sivas’ta yaşamış bir file ait fosil kemiklerimiz görüyor. Aynı zamanda Sivas civarında bulduğumuz deniz kestanesi, deniz yıldızı fosilleri ilgi çekiyor. Yine günümüzden 540 milyon yıl önce yaşamış bir hamam böceğine ait fosilimiz ziyaretçilerimizin çok ilgisini çekiyor. Balık fosilleri de ilgi çeken örneklerimizden.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir