Suudi Arabistan ile Türkiye için elektronik vize merkezleri Ankara ve İstanbul’da hizmete girdi

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki işlemlerin kolaylaşmasını sağlayacak elektronik vize merkezlerinin Ankara ve İstanbul’da açılışları yapıldı.

Ankara ve İstanbul’da düzenlenen elektronik vize merkezlerinin açılışına Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Fahad bin Assaad Abu Al-Nasr, İstanbul Başkonsolosu Abdulmecid Aldosari ve Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan katıldı.

Büyükelçi Nasr, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu’nun bir yansıması olarak merkezin, Türkiye ile güçlü bağlar kurmayı amaçlayan bir geçiş kapısı olduğunu belirtti.

Vize talepleri merkezleri aracılığıyla Suudi Arabistan'a giriş vizesi alma sürecinin kolaylaştırılmasının Türk vatandaşlarına sunduğu hizmetlerin kalitesini artırdığını anlatan Nasr, merkezin Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere yeni bir bağlantı halkası ekleyerek turistik, umre ve Mescidi Nebevi ziyaretleri için olanak sağladığını açıkladı.

İstanbul Başkonsolosu Aldosari da merkezlerin açılmasının, iki ülke arasındaki iletişimi sürdürme ve güçlü ilişkileri pekiştirme amacını taşıdığından bahsetti. Açılış töreni, Ankara ve İstanbul’da kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir