El Salih Camii

Sultanahmet’ten ilham alınarak yapıldı! Yemen El Salih Camii

Yemen’in en büyük camisi Sultanahmet’ten ilham alınarak yapılan El Salih Camii, görkemiyle göz kamaştırıyor. Devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyan El Salih Camii, Sultanahmet Camii’nden alınan ilhamla 6 minareli olarak inşa edilmiştir. 2008 yılında ibadete açılan camide Yemen ve Arap mimarisinin modern yorumu ortaya koyulmuş.

El Salih Camii

Cami, Kameriye adı verilen 4 ana kemer üzerine oturtulan ana kubbe göz kamaştırırken beyaz, sarı ve kahverenginin ağırlıklı olarak kullanılması ise dikkat çekiyor. Çapı 27.4 metre, yüksekliği ise 39.6 metre olarak inşa edilen camide ana kubbeye ek olarak 4 kubbe daha bulunuyor.

İslam’ın 5 şartını temsil eden 5 kubbeye sahip El Salih Camii’nin İstanbul’un dünyaca ünlü Sultanahmet Camisi’nden alınan ilhamla yapılan 6 minaresi ise imanın 6 şartını işaret ediyor.

El Salih Camii’nin pek çok noktasında farklı renkler kullanılarak adeta bir renk cümbüşü oluşturulmuş. Yemen’e özgü birçok taş çeşidinden siyah basalt taşları ve devasa boyuttaki kireç taşları Camide ön plana çıkıyor. Klasik Yemen mimarisine has olan kırmızı kerpiç taşından yapılan minareler ise caminin en özel nadide parçalarını oluşturuyor.

İhtişamlı mimarisiyle dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çeken caminin içerisinde bir müze ve kütüphane bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir