Süleyman Han Cami yeniden inşa ediliyor

Van Kalesi’nin zirvesinde yer alan ve birçok medeniyetten izler taşıyan Süleyman Han Camisi, yeniden inşa ediliyor.

İpekyolu ilçesinde, 1345 metre uzunluğunda, 200 metre genişliğinde ve 100 metre yüksekliğindeki kayalık alan üzerine kurulu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan kalenin zirvesinde, inanç turizmi açısından önem taşıyan Süleyman Han Camisi bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yeniden yapım ihalesi gerçekleştirilen cami, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünün denetiminde önceki yıllarda yaptırılan toprak kısımlar kaldırılarak yeniden inşa ediliyor.

Osmanlı İmparatorluğunun yöreye hakimiyetini gösteren sembol minaresi ve taştan duvarlarıyla şehrin birçok yerinden görülebilen caminin yıl sonunda ibadete açılması bekleniyor.

Çalışmalar çerçevesinde proje hazırladıklarını ve heyetler oluşturduklarını anlatan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak el ele verip burayı kültür ve turizm alanı haline getireceğiz. Tarihteki o eski görkemli günlerine kavuşturmuş olacağız. Şu an Ulu Cami ve Kızıl Minareli Cami’nin restorasyonlarını ihale ediyoruz. İnşallah Van’ımıza kazandıracağız. Kayaçelebi Cami ve Ulu Cami’nin arasında da Hüsrev Paşa Hanı’nı ihale ediyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir