Su altı fotoğrafçıları İzmir’in kıyılarını fotoğraflıyorlar

İzmir’de yer alan batıklar ve deniz çayırları su altı fotoğrafçılarına aradıkları manzaraları sunuyor.

Eşsiz güzellikteki koylarıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlayan İzmir’de 20’den fazla dalış kulübü faaliyet gösteriyor.

Şehirde yer alan sayısız dalış noktası, su altı dünyasını fotoğraflamak isteyenlere büyüleyici bir ortam sunuyor.

“İzmir’de yaşayıp dalış yapmamak büyük kayıp”

Su altı fotoğrafçısı Efe Akçakayalıoğlu, “Karaburun’un, Sığacık’ın ve Foça’nın su altı dünyası gerçekten büyüleyicidir. İzmir’de yaşayıp dalış yapmamak büyük kayıp” dedi.

Dalgıçlar yaptıkları dalışlarla su altı dünyasının renkli canlılarını görme fırsatını yakalıyor. Yeterli tecrübe ve ekipmana sahip olanlar ise yaşadıkları maceraları kamerayla görüntülüyorlar.

Karaburun Dalış Merkezi yöneticisi Hamdullah Aras, “Batıklar dalıcıların ve fotoğrafçıların çok sevdiği noktalar. Dolayısıyla özellikle Karaburun hem macera, yenilik ve heyecan arayanların hem de su altı fotoğrafçılarının ilgi noktası olmaya başladı. Bunun dışında Karaburun’da 16 dalış noktamız var. Karaburun çok canlı bir yer. Bu bölgelerde özellikle batıklarda yüzlerce sayıya ulaşan akya sürüleri görüyoruz. Orfozları da çok sık görüyoruz. Karaburun ayrıca su altındaki yer şekilleri dolayısıyla Türkiye’de en fazla müren balığının görüldüğü bölgelerden biri. Zaten bu canlılık su altı fotoğrafçılarını bu bölgeye çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir