Star Wars hayranlarına müjde! İstanbul’da sergisi açıldı

İstanbul Sinema Müzesi’nde “Galaksinin Fanları Sergisi,” ziyarete açıldı. Sergi, sinema tarihinin en popüler serilerinden biri olan Star Wars’a adanmış büyüleyici bir koleksiyon sunuyor. Star Wars, 1977 yılında başlayan ve bugüne kadar devam eden efsanevi bir film serisi olarak biliniyor ve tüm dünyada hayran kitlesine sahip. Sergi, tam 600’den fazla parçayı içererek büyüleyici evrene adanmış bir kutlama niteliği taşıyor.

İstanbul Sinema Müzesi ve Atlas 1948 İşletme Genel Müdürü Ceyhun Tuzcu, bu serginin Star Wars hayranları tarafından oluşturulmuş eşsiz bir koleksiyon olduğunu söyledi. Sergi, Star Wars evrenine özgü minyatürlerden, sinema dekorlarına benzeyen alanlara ve özel olarak tasarlanmış Star Wars aksesuarlarına kadar birçok farklı tema üzerine kurulmuş. Sergi için 17 farklı ülkeden koleksiyonerlerin katkılarıyla dünya genelinde benzersiz bir Star Wars deneyimi sunulmuş.

Özellikle Türk koleksiyonerlerin eserleri de sergiye büyük bir değer katıyor. Türk koleksiyonerlerin eserleri dünya genelindeki benzerlerini kıskandıracak nitelikte ve özgünlük taşıyor. Sergi, ziyaretçilere orijinal ürünlerin yanı sıra yüzlerce özgün koleksiyon parçası, gerçek boyutlu figürler, sanal gerçeklik deneyimleri sunan alanlar ve set dekorlarıyla hazırlanan mekanları da gösteriyor.

ynı zamanda dünyanın en çok hasılatlı film serisi olan Star Wars’un 12 yapımına odaklanıyor ve hayranlarına bu evreni daha yakından tanıma fırsatı sunuyor. Sergi, İstanbul Sinema Müzesi’nin geçici sergi salonunda konumlanmış ve içinde 50’den fazla heykel, 120 figür, 30 gerçek boyutlu zırh ve giysi, 25 modellenmiş ve elle boyanmış gerçek boyutta büst, devasa yaratık figürleriyle dioramalar, miğferler, oyuncular tarafından imzalı film maskeleri, posterler ve sanat değeri taşıyan eserler bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen sergi, sinemaseverler için birçok farklı etkinlik de sunuyor. Bunlar arasında Star Wars yapımlarının gösterimleri, film okumaları ve belgesel gösterimleri gibi etkinlikler yer alıyor. İstanbul Sinema Müzesi, büyüleyici Star Wars koleksiyonu ile sinema tarihine olan saygısını ve bağlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir