“Soyağacı” tablosu restore ediliyor!

I. Abdülhamid dönemine ait  olan “Soyağacı” tablosu, Osmanlı saray resminin tek temsilcisi olan Milli Saraylar Resim Müzesi atölyesinde restore ediliyor

16 ve 20. yüzyıl dönemlerine ait koleksiyonların yer aldığı müzedeki eserler, yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Müzedeki atölyede, zengin resim koleksiyonuna ait eserler, uzman ekipler tarafından yapılan restorasyonla yeniden sergilenebilir hale getiriliyor

Sultan I. Abdülhamid döneminde yapılan üç “Soyağacı” isimli eserden biri olan ve Milli Saraylar Koleksiyonu’nda bulunan tablo için dikkatli bir çalışma yürütülüyor.

Milli Saraylar Tablo Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi Sorumlusu Hatice Biga, “İşlemleri bu atölyede gerçekleştiriyoruz. Çalışmalar, ilk etapta tespit edildikten sonra atölyeye nakli gerçekleştiriliyor. Burada her eser için uygun olması gereken restorasyon çalışmaları yapılarak, yerleşkede sergi alanına nakli gerçekleşiyor.” dedi.

“Bu eserlere dokunuyor olabilmek beni çok özel hissettiriyor”

Restoratör ve Konservatör Fadimana Karabucak Yılmaz, “Şu an geri dönüşümlü boyalarla rötuş işlemi yapıyorum. Bu eserlere dokunuyor olabilmek beni çok özel ve mutlu hissettiriyor. Eserlerin hepsinin hikayesi çok farklı. Her eser restorasyona geldiğinde ön araştırması oluyor ve biz de hangi döneme ait olduğunun bilgisini alıyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir