Sonbaharda keşfedilecek en renkli rotalar

Sonbahar mevsimi yaşanan bölgelerde kırmızının, sarının ve turuncunun en güzel tonları karşımıza çıkıyor. Ziyaretçiler renk cümbüşü sunan şehirlerde adeta kendinden geçiyor. İşte o büyülü şehirlerden bazıları…

Paris – Fransa

Her mevsimi ayrı güzel olsa da Paris halkının şehre yeniden döndüğü, hayatın yeniden başladığı sonbahar ayları, kuşkusuz bu romantik şehri gezmek için en uygun dönem.

Yeşilin yerini sarının ve kahverenginin tonlarının aldığı çok sayıda parkta keyifli yürüyüşler yapabilir; kahve ve kruvasan kokuları eşliğinde şık vitrinleri seyredebilir; Seine Nehri boyunca kurumuş yapraklara bakarak yürüyüş yapabilir; Notre Dame ve Eiffel’in büyüsüne bir de sonbaharda kapılabilirsiniz.

New Orleans – ABD

New Orleans; festivalleri, caz ve blues kulüpleri ve gece hayatının yanı sıra mutfağıyla da oldukça meşhur, hatta Amerika’nın ‘Mutfak Başkenti’ olarak da biliniyor. Bu özel şehri sonbahar aylarında tavsiye etmemizin bir diğer sebebi ise eşine hiçbir yerde rastlayamacağınız eğlenceli Halloween yani Cadılar Bayramı kutlamaları.

Kısacası sonbahar kaçamağınızda birçok eğlenceli aktiviteyi bir arada tecrübe edebileceğiniz bir yer arıyorsanız, New Orleans’a mutlaka bir şans verin.

Ontario – Kanada

Sonbaharın tüm renklerini kucaklayabileceğiniz Ontario, kuşkusuz görür görmez büyüsüne kapılacağınız yerlerden.

Doğanın sonbahar şovuna şahit olmak için Toronto yakınlarındaki, ormanlarla kaplı Hockley Vadisi’nde ve Caledon tepelerinde gezilere katılabilir; Algonquin ve Killarney eyalet parklarının nefes kesici manzaralarında renklerin harikulade dansını izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir