Sömestr tatilinde ailecek gidebileceğiniz yerler

Çocukların dört gözle beklediği sömestr tatili yaklaşıyor. Ailelerin çocukları için güzel bir tatil planı telaşına düştüğü bugünlerde sizler için harika bir gezi listesi hazırladık. Gezerken eğleneceğiniz eğlenirken çocuklarınızın yeni yerler keşfedeceği ve huzurlu dolu bir hafta geçirmeniz için beraber yola çıkıyoruz.

Bolu Yedigöller

Her mevsim popüler bir rota olan Bolu Yedigöller ailecek temiz hava alacağınız doğanın tadını çıkaracağınız muhteşem bir yer. Yazı, kışı, baharı bambaşka olan Yedigöller Milli Parkı’nda çadır kampı yaparak ya da bungalov evlerde kalarak çocuklarınızla doğayı gözlemleyebilir doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Fotoğrafçılığa ilgisi olan aileler için keşfedilecek birçok manzaraya sahip Yedigöller Milli Parkı’nda, tüm manzarayı ayaklarınızın altına seren seyir terasına çıkarak unutulmayacak bir doğa karşısında ailenizle beraber çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Ayrıca Bolu’ya geldiğinizde şehir merkezinde ve şehir merkezine yakın yerlerde Tarihi Mudurnu Evleri’ni, Göynük Evleri’ni, kaplıcalarını, Bolu Kent Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Uzungöl Yaylası

Dünya üzerinde görülmesi gereken güzellikler arasında yer alan Trabzon Uzungöl Yaylası Haldizen Yaylası‘na 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulaşımı kolay olan Uzungöl Yaylası ülkemiz için de önemli turizm merkezlerinden biridir.

Bahar aylarında eşsiz bir manzara sunan Uzungöl Yaylası’nda çocuklarınız için doğanın tadını eğelenerek çıkaracağı jeep safari turları düzenlenmektedir. Ayrıca ATV ve heliski aktivitelerini deneyimleyeceğiniz alanlar da bulunmaktadır. Trabzon’a gelmişken burada Trabzon Kalesi‘ni, Peristera Manastırı‘nı, Kaymaklı Manastırı‘nı, Sümela Manastırı’nı ve Çal Mağarası’nı ziyaret edebilir Karadeniz mutfağının lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

Cunda Adası Ayvalık

Sömestr tatilinde yazın kalabalığını üzerinden atmış Cunda Adası’nın ve Ayvalık’ın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yeşilin mavi ile buluştuğu güneşin hala içinizi ısıtacağı bu rotada çocuklarınızla yazdan kalma bir tatil yaşayacaksınız. Cunda Adası’nda yalnızca deniz, kum, güneş üçlüsü değil kültür ve tarih de sizlere eşlik edecek.

Cunda Adası’nda, tarihi Cunda evlerinin Arnavut kaldırımlı mavi beyaz sokaklarında yürüyebilir çocuklarınızın severek gezeceği Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca gün batımında Aşıklar Tepesi‘ne çıkarak adayı ayaklarınızın altına seren manzara karşısında ailecek gün batımını seyredebilirsiniz. Ayvalık’a gelmişken Şeytan Sofrası‘nı, Taksiyarhis Kilisesi‘ni ve Saatli Cami‘ni görebilirsiniz.

Kapadokya Nevşehir

Ailecek eşsiz bir deneyim yaşayacağınız Kapadokya, peribacaları ve at gezileriyle gönülleri çelen turizm yerlerinden biridir. Yıl boyunca birçok yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Kapadokya her mevsim faaliyette olan sıcak hava balonlarıyla ünlüdür.

Gezinizde gökyüzünü renklendiren sıcak hava balonlarına binerek peribacalarını yukardan gözlemleyebilir, at turlarına katılarak çocuklarınıza unutulmaz bir gün yaşatabilirsiniz. Ayrıca Nevşehir’e gelmişken Göreme Açık Hava Müzesi‘ni, Derinkuyu Yeraltı Şehri‘ni Uçhisar’ı ve Güvercinlik Vadisi‘ni ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye Disneyland Eskişehir

Çocuklarınızı masal gibi bir tatile çıkarmak istiyorsanız Türkiye’nin Disneyland’i Masal Şatosu tam size göre bir yer. Sanatın şehirle birleştiği Eskişehir’de ailecek gezebileceğiniz özelikle çocuklarınızın büyüleneceği Masal Şatosu’nda düzenlenen özel turlarla benzersiz anılar biriktireceksiniz.

Eskişehir’de ayrıca çocuklarınızın eğlenerek gezeceği Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı içindeki Korsan Gemisi, Japon Bahçesi ve hayvanat bahçesi geziniz sırasında görmeniz gereken yerler arasındadır. Ailecek romantik bir gezi deneyimi yaşamak isteyenlerin de yüzüne gülen Eskişehir Porsuk Çayı üzerinde yapılan turları ile sizlere Venedik romantizmi yaşatıyor. Eskişehir’de ziyaret edebileceğiniz başka yerler ise; Odunpazarı Evleri, Odunpazarı Modern Müze, Balmumu Heykeller Müzesi ve Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri‘dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir