Sömbeki Adası’nda Ege’nin ortak kültürü yaşatılıyor

Ege Denizi ve Akdeniz’in buluştuğu noktada doğal güzellikleri, arkeolojik zenginlikleri ve renkli evleriyle ziyaretçilerini ağırlayan Sömbeki Adası’nda Ege’nin ortak kültürü yaşatılıyor.

Bozburun ve Datça yarımadaları ile çevrili olan Sömbeki, Osmanlı döneminden bugüne kadar ulaşan ortak kültürün izlerini barındırıyor.

Adanın rıhtımına yaklaşanları; yatlar, yelkenliler, balıkçı tekneleri ve kruvaziyerler karşılıyor.

Ege kıyılarına tatile gelen yerli ve yabancı turistler, 57 kilometrekare büyüklüğündeki ve 2 bin 500 nüfuslu Sömbeki’de tatilin keyfini sürüyor.

Resim tablosunun içindeymiş gibi bir ambiyans sunan Sömbeki, sahilin kenarına yerleşmiş olan rengarenk evleri ve eşsiz gün batımı manzarası sunan sokakları ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Yelkenciler tarafından sıklıkla ziyaret edilen Sömbeki Adası, Datça’ya 8, Marmaris Bozburun’a ise 6,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Liman boyunca sıralanan hediyelik eşya dükkanlarında turistleri birbirinden farklı hediyelik eşyalar bekliyor. Ada mimarisini sergilendiği maket evler, turistlerin tercihleri arasında bulunuyor.

“Pirografi sanatçısı Takis, deriyi ısıyla nokta nokta işliyor”

Her sabah özenle açtığı limandaki iş yerinde sanatını icra eden Takis Psarros, “İğne uçlu aletlerle deri yüzeyine nokta nokta ısı uyguluyorum. Bu şekilde deri üzerine doğa manzaraları, mitolojik tablolar, dünyaca ünlü sanatçıların portreleri ve hayvan figürleri gibi farklı çalışmalar yapıyorum. Milyonlarca nokta ile eserlerimi hazırlıyorum. Mitolojik eserim için iki yıl çalıştım. Bu en büyüğü Guinness Rekorlar Kitabı’na da girdi.” şeklinde ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir