Sıcak hava balonu Türkiye-Paraguay diplomatik ilişkilerinin 70. yıl dönümünde havalandı

Türkiye ile Paraguay arasındaki diplomatik ilişkilerin 70. yıl dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı sebebiyle, Kapadokya’nın giriş kapısı olarak nitelendirilen Soğanlı’da sıcak hava balonu havalandı.

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Valdez’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çoğunluğu Güney Amerika ülkelerinin Ankara Büyükelçileri olmak üzere çok sayıda büyükelçi ve diplomatik misyon temsilcileri katılım sağladı.

Büyükelçi Valdez, Vali Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ve diğer büyükelçiler, Paraguay bayraklı sıcak hava balonunun önünde kurdele kesmelerinin ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Burada konuşan Valdez, Türkiye ve Paraguay arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıcının 70. yıl dönümü olması dolayısıyla bugünün çok anlamlı olduğunu belirterek “İki ülke arasında her anlamda çok önemli ilişkiler geliştiriyoruz.” şeklinde ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Paraguay’ı ziyaretinin ardından iki ülke ilişkilerinin her alanda dinamizm kazandığını vurgulayan Valdez, “Kovid döneminde Türkiye’den çok önemli yardım ve işbirliği aldık. Bu muhteşem ülkeyle sahip olduğumuz dostluktan dolayı çok onurluyuz ve gururluyuz.” dedi.

Valdez, “Kapadokya tüm Paraguaylıların kalbine, gönlüne çok yakın bir bölgedir. Burada olmaktan dolayı da gururluyuz. Her geçen gün burada daha fazla Paraguaylı turist ağırlıyoruz. Bu, bayrağımızın bulunduğu balonla birlikte üçe katlanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Paraguay bayraklı sıcak hava balonunun, ilişkileri daha fazla geliştirmeye katkı sağlayacağını kaydeden Valdez, “Dostluğuyla misafirperverliğiyle hem ailem, hem ben, hem vatandaşlarımız olarak bu ülkeye bayılıyoruz. Bu dostluğun sonsuza kadar devam etmesini istiyoruz.” dedi.

Kayseri Valisi Çiçek 11 büyükelçi, çok sayıda büyükelçilikten temsilciler ve turist grubuyla Soğanlı Vadisi’nde bulunduklarını ifade ederek “Soğanlı Vadisi her geçen gün daha başka bir noktaya gidiyor. Bütün ülkelerin tanıdığı, bildiği bir noktaya gidiyor.” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Soğanlı Vadisi’nin çok daha ileri düzeye erişebileceğini vurgulayarak her geçen gün kamuoyunda ve yurt dışında tanındığına işaret etti.

Yapılan konuşmaların ardından biri Paraguay bayraklı olmak üzere grubu taşıyan 4 sıcak hava balonu Soğanlı semalarında süzüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir