Siyah kumsallarla tanışmaya hazır mısınız? +5 siyah kumsallar

Dünyanın belirli bölgelerinde alışılmışın dışında, aykırı plajlar var. Gözlerimizin aşina olduğu bembeyaz kumsalları hepimiz biliyoruz. Özellikle tropikal adalarda gördüğümüz masmavi deniz, bembeyaz kumsallara hayran olmamak elde değil. Ülkemizin birçok bölgesinde rastladığımız sarı kumsallara da oldukça alışığız. Fakat dünyada öyle kumsallar var ki şaşırmamak elde değil, çünkü renkleri siyah. Evet, yanlış duymadınız dünya üzerinde siyah renkli kumsallar var.

Haydi gelin siyah kumsallara beraber bir göz atalım.

KEHENA KUMSALI

Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin ilk aklına gelen yerin başında Hawaii adaları geliyor. Ama Hawaii’de öyle bir yer var ki size çok farklı bir deneyim sunacak. Dünyada ender rastlanan siyah kumsallarından biri Hawaii’deki Kehena kumsalı. Tabii bu kumsalda yalnız değilsiniz, yüzerken size deniz canlıları ve özellikle yunuslar eşlik edecek.

LOST COAST

Lost Coast, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde yer alıyor. Bölgenin siyah incisi olarak nitelendirilen Lost Coast, dağları, uzun ve temiz plajı ile önemli bir yere sahip. Bu kumsala gelenler denize girmekten çok doğanın tadını çıkarmayı ve temiz hava almayı tercih ediyor. Siyah kumsal görebileceğiniz ve tertemiz hava alabileceğiniz nadide bir yer.

VİK KUMSALI

İzlanda’nın güneyinde bulunan Vik kumsalı, eşsiz doğasıyla sizi çok şaşırtacak. Simsiyah kumlarıyla adını duyuran bu plaj, 1991 yılında en iyi plajlar arasında gösterildi. Burada denize girebilir miyim diye soranlar olacaktır muhakkak ama bu durum pek söz konusu değil. Çünkü siyah kumların dev dalgaları denize girmenize izin vermeyecektir.

POLOLU VADİSİ KUMSALI

Bir diğer siyah kumsalımız yine Hawaii’de yer alıyor. Pololu’nun siyah kumsalı denize girmeye pek müsait değil. Çünkü dalgalar fazlasıyla tehlikeli. Bu nedenle tehlikeli olduğundan dalış yapmanız ve yüzmeniz pek uygun olmayacaktır. Hawaii’nin merkezinden 15-20 dakika yürüyerek bu plaja gelebilir, siyah sahilin tadını yüzerek değil, yürüyüşler yaparak çıkarabilirsiniz.

CAHUİTA PLAJI

Güneş denizin berrak sularında parlarken, palmiye ağaçlarının altında simsiyah bir kumsalı izlediğinizi düşünün… Bu deneyimi yaşamak için tropikal bir cennet olan Cuhuita Plajı’na gitmeniz yeterli olacak. Kosta Rika’da bulunan Cuhuita, siyah kumsal görebileceğiniz ve denize girebileceğiniz ender bölgelerden bir tanesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir