Sivrihisar ziyaretçi akınına uğruyor

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini toplamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde “Dünya Mirası” olarak ilan edilen Sivrihisar Ulu Cami yoğun ziyaretçi akınına uğrarken, ilçedeki diğer mekânlar da turistlerin dikkatini çekiyor. Sivrihisar Kilim Müzesi ve Zaimağa Konağı gibi müzeler kentin kültürel zenginliği hakkında bilgi veriyor.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu mekânlar, Sivrihisar’ın tarihi ve kültürel mirasını yaşatma ve tanıtma misyonuna büyük katkı sağlıyor.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, ilçenin turizm potansiyelini daha da artırmak ve turizmi sürdürülebilir kılmak için çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, “Sivrihisar’ımız hem kültürel hem de tarihi açıdan zengin bir kentimizdir. Yerli ve yabancı turistlerimizin bu tarih dolu kenti ziyaret etmeleri bizleri mutlu ediyor. Tarihi atmosferin içinde yaşamak isteyenleri, daha önce ilçemizi ziyaret etmemiş herkesi kentimize davet ediyoruz. Ziyaret etme fırsatı bulanları ise tekrar güzel ilçemize bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir