Sivas’ın Pamukkale’si Altınkale Travertenleri

Sivas’ta adeta Pamukkale Travertenlerini andıran muhteşem bir gezi yeri bulunuyor. Sarı renkteki asitli taşlardan oluşan alan şifalı kaynak sularından oluşan kaplıcalar. Atlınkale Travertenleri muhteşem bir gezi adresi. harika bir görünümü olan travettenlerin sarı rengi en az Pamukkale Travertenleri kadar muhteşem. Sarı renginden ötürü de ‘altın’ adını almış.

Pek çok hastalığa şifa olan Altınkale kaplıcaları 48 derece sıcaklığa sahip. Sıcak Çermik kaplıca suyu limonit ve hematit içerikleri ile görsel şölen oluşturuyor. Ziyaretçilerin de ilgisini çeken Altınkale Travertenleri kış aylarında çok tercih ediliyor.

Özel morfolojik yapılar ve tektonik unsurlar bölgenin adeta açık hava jeoloji müzesi olmasını sağlamış. 40 bin metre kare alanı kapsayan Altınkale 21 bin metre kare alana yayılan travertenleri ile göz kamaştırıyor. Bölge termal otel ve tesis açısından da bir hayli zengin. Bu sebeple kış aylarında ailelerin akın ettiği Altınkale’de otellerin doluluk oranı da bir hayli yüksek.

ALTINKALE NEREDE?

Altınkale Sivas il merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Sıcak Çermik termal sahasında Pamukkale’den esinlenilerek basamak havuzlar şeklinde hazırlanan Altınkale yeni hizmete açıldı. Bölgeye gelen ziyaretçiler Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde vakit geçirerek burada da şifalı suların keyfini çıkartıyor.

Pamukkale’nin kardeşi olarak nitelendirilen Altınkale görünümü ile görsel şölen oluşturuyor.

Yıldız Dağı Kayak Merkezi

YILDIZ DAĞI KAYAK MERKEZİ

Yıldız Dağı Kayak Merkezi 2010 yılında ‘kayak merkezi’ olarak ilan edilmiş. 1 teleksi, 2 telesiyejden oluşan 3 mekanik tesis yapılmış ve 100 yatak kapasiteli 1 adet konaklama tesisi yapılmış. Alanda yaz aylarında yürüyüş, dağ bisikleti, at binme, yamaç paraşütü, arkeolojik ve jeolojik gezi alanları değerlendiriliyor.

Yıldız Dağı Kayak Merkezi pistlerin yapısı itibariyle ülkemizdeki önemli kayak merkezlerinden biri. Büyük organizasyonların yapılabileceği teknik özelliklere sahiptir. Gerektiği kadar kar alınmadığı durumlarda kar püskürtme araçlarıyla destek verilmektedir. Yakınında ise Sıcak Çermik Kaplıcaları bulunuyor. Altınkale’de sıcak su havuzlarında vakit geçiren ziyaretçiler kayak merkezinde kar ve soğuğun keyfini çıkartıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir