Sinop’ta kruvaziyer turizmi hız kesmiyor: 12 bini aşkın turist

ABD’de 2009’da yapılan kruvaziyer zirvesinde büyük gezinti gemileri ağına dahil edilen Sinop’a 20 Nisan-3 Ekim tarihlerinde 13 kruvaziyer geldi. Kent bu süre boyunca 12 bin 155 yabancı turiste ev sahipliği yaptı.

Doğal güzellikleri, uzun sahilleri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Sinop, bu yıl da kruvaziyerlerin rotasında yer aldı.

Gemilerle kente gelen turistler kent sahillerinde denize girmenin ve Erfelek Tatlıca Şelaleri gibi tabiat parklarını gezmenin tadını çıkardı.

Sinop’un, doğa ve kültür rotalarının kolay ulaşılabilir olmasının yanı sıra sahil ve plajlar kenti oluşunun yabancı turistlerin ilgisini çektiğinin altını çizen İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, 13 gemiyle 12 bini aşkın turistin gelerek kentlerini tanıma ve görme fırsatı bulduğunu belirtti.

Süren, “Önümüzdeki yıl 20 civarında turun yapılacağı yönünde beklentilerimiz var. Acentelerden gelen bilgiler de bu yönde. Biz de gelecek yıl sezona kadar şehir içi tabelandırmalar, yer çizgileri, kent haritaları şeklinde hazırlıklarımızı yapacağız. Diğer çalışmalar da devam ediyor. Meydan Projesi kapsamında şehrimizin var olan bazı altyapı eksikleri de giderilmiş olacak. Düzen ve temizlikle alakalı, yeme, içme mekanları ve alışveriş merkezleriyle ilgili de önümüzdeki ay yapacağımız koordinasyon kurulu toplantısında önemli kararlar alacağız.” şeklinde ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir