Şifalı sulardan Antik Kentlere Pamukkale hakkında her şey

Denizli’deki Pamukkale, her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Pamukkale, Denizli’nin 18 km kuzeyinde yer alan ve en kalabalık nüfusa sahip ilçesidir. Antik kentlere, travertenlere ve antik havuzlara ev sahipliği yapan Denizli’nin Pamukkale ilçesinde gezilecek yerler ve eşsiz doğası içeriğimizde.

Pamukkale Travertenleri

Travertenler bölgede bulunan kayaların çökmesi ve yeraltından çıkan sıcak suların bu kayalara akması sonucu meydana gelmiştir. Bu oluşumların bembeyaz görülmesinin nedeni termal sulardaki minerallerin oksijen ile buluşması sonucu meydana gelmiştir. Pamukkale’ye romatizma, sindirim, solunum, dolaşım cilt ve kalp rahatsızlıkları şikayetlerine iyi geldiği söylenen şifalı sularından şifa bulmak maksadıyla her yıl binlerce turist gelmektedir. Yalnız travertenler kısmına terasların yapısının bozulma riski taşıdığı gerekçesiyle girmenin yasak olduğu sadece ayakkabılar çıkarılarak yalınayak girilmesine müsaade edildiği belirtilmektedir.

Çalışma saatleri: 08.00-20.00

Telefon numarası: 444 6 893

Adres: Merkez, 20190 Pamukkale/Denizli

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi, 1984 senesinde ziyarete açılmıştır. Bu müze Hierapolis Antik Kenti’nde yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkanlar ve çevre kentlerden bir araya getirilen eserleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu müzede 3 farklı alan bulunmaktadır. Bu alanlar; Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonu, Lahitler ve Heykeller Salonu ve Küçük Eserler Salonu. Roma çağına ait eserler ve heykelleri de bulabileceğiniz bu müzede Tyche, Dionysos, Pan, Asklepios, İsis Rahibesi, Demeter heykelleri ve yöreye ait simgesel aile mezar taşları oldukça dikkat çekmektedir.

Çalışma saatleri: 08.30- 19.00

Adres: Sümer Mahallesi, 2259. Sokak No:12, 20020 Merkez/Pamukkale/Denizli

Telefon numarası: 0 258 272 20 34

Laodikya Antik Kenti

Laodikya Antik Kenti

Milattan önce 3. yüzyılda var olan bu antik kentte kazılar hala devam etmektedir. Laodikya Antik Kenti, Eskihisar, Goncalı ve Bozburun köyleri sınırları içerisinde yer almaktadır. Bulunduğu Lykos Vadisi’nde ki en önemli kenttir. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Mirası Geçici Listesi’nde yer alan bu kent, Seleuskosların Kralı II. Antiokhos’un eşi Kraliçe Leodike için milattan önce 3. yüzyıl ortalarında kurdurduğu tahmin edilmektedir.

Çalışma saatleri: 08.00-18.00

Adres: Goncalı, 20000 Merkez/Pamukkale/Denizli

St. Philippe Martyrion Kilisesi

St. Philippe Martyrion Kilisesi

St. Philippe Martyrion Kilisesi, Hierapolis Antik Kenti’nin kuzeyindeki bir tepe üzerinde konumlanmaktadır. Bulunduğu bölgenin en eski ve önemli kalıntıları arasında olan bu kilise İsa’nın 12 havarisi arasında yer alan bir isimdir. Milattan sonra 80 senesinde Hristiyanlığı yaymak amacı ile bu bölgeye gelen St. Philippe öldürülmüştür. Öldürülmesi ile amacına ulaşamayan St Philippe anısına da bu kilise yaptırılmıştır.

Çalışma saatleri: 24 saat açık

Adres: 20190 Pamukkale/Denizli

Pamukkale Antik Havuz

Pamukkale Antik Havuz

Antik Havuz Pamukkale’nin en önemli simgelerinden yalnızca birisidir. Bu havuz da bulunan suyun şifalı olduğu düşünülüyor. Bu yüzden dünyanın sayılı havuzları arasında yer almaktadır. Antik Havuz milattan önce 7. yüzyılda olan deprem sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu havuzun sıcaklığı vücudunuzu rahatlatacak türden. Yapılan araştırmalara göre bu havuzun suyunun tansiyon, romatizma, kalp hastalığı, damar sertliği, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına, içildiğinde ise spazmlı midelere iyi geldiği söylenmiştir.

Çalışma saatleri: 09.00-20.00

Adres: Unnamed Road, 20190 Pamukkale/Denizli

Hierapolis Apollon Tapınağı

Hierapolis Apollon Tapınağı

Günümüzde var olan tapınak eski ve dini mağara olarak da bilinen Plutonion üzerinde yer almaktadır. Hierapolis Apollon Tapınağı yerli halkın en eski dini merkezidir.

Çalışma saatleri: 09.00-17.00

Adres: Unnamed Road, 20190 Pamukkale/Denizli

Bağbaşı Kent Ormanı

Bağbaşı Kent Ormanı

Denizli ilinin Bağbaşı’nda yer alan bu orman 1984 senesinde vatandaşların kullanımına açılmıştır. Burası kızılçam, sedir, fıstık çamı, mavi ve kara servi ağaçlarından oluşan doğal bir ormandır. Orman bünyesinde 2 kilometre uzunluğunda olan 2 yürüyüş yolunu barındırıyor. Bağbaşı Kent Ormanı’nın içerisinde tarihi manastır çeşmesi de bulunmaktadır.

Çalışma saatleri: 24 saat açık

Adres: Kervansaray, Denizli Kent Ormanı, 20160 Pamukkale/Denizli

Denizli Bağbaşı Teleferiği

Denizli Bağbaşı Teleferiği

17 Ekim 2015 yılında açılan bu teleferiğin hat uzunluğu bir buçuk kilometredir. Denizli Büyükşehir Belediyesine ait olan teleferiğe Pamukkale manzarasının tadını çıkarmak için kullanabilirsiniz.

Çalışma saatleri
Hafta içi: 10.00-20.00

Hafta sonu: 10.00-21.00

Adres: Kervansaray, Bağbaşı Yaylası, Alparslan Cd. No:35, 20160 Pamukkale/Denizli

Telefon numarası: (0258) 211 28 28

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir