Şifa kaynağı: Tuz Mağaraları

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan Tuz Mağaraları, üst solunum yolu rahatsızlığı olan hastaların uğrak noktası oldu.

55 dönümlük alanda bulunan mağaralar, yılın her mevsiminde yerli ve yabacı turistlerin akınına uğruyor. Mağaranın içerisinde bulunan Tuz Terapi Merkezi’nin; kronik bronşit, astım, KOAH, kronik öksürük, saman nezlesi, grip, soğuk algınlığı ve amfizem gibi birçok solumum yolu hastalıklarına destekleyici tedavi yöntemi olduğu düşünülüyor.

Türkiye’nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitede olan Tuz Mağaraları, içerisinde birçok tünel barındırıyor.  Bu mağaralar yetkililer tarafından ışıklandırılarak sağlık turizmine kazandırıldı.

Yılın her mevsiminde binlerce ziyaretçisi bulunan mağaralar, ziyaretçiler tarafından ilk başta ürkütücü bulunsa da göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip olduğu da söyleniliyor.  Tuz mağarası içerisinde bulunan kaya tuz tabakaları 24-37 milyon yıl önce oluşmuş olan çökel tabakaları olduğu biliniyor.

Tuz Mağaraları’nın Hititliler Dönemi’nden itibaren kullanıldığı söyleniliyor. Bu tuz mağaralarında günde 60 ton tuz üretiliyor.

Iğdır’ın en önemli sağlık turizmi merkezi olan mağaraları ziyaret eden kişiler, ziyaretten sonra geceleri rahat bir uyku çektiklerini de söylüyor.

Tuz Mağaraları’nı ziyaret etmek isterseniz cüzi miktarda ücret ödeyip, mağarada gezintiye çıkabilirsiniz. Mağaralar haftanın her günü 08.30-17.00 saatlerinde hizmete açılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir