Sıcak havadan bunalanlar Acıgöl’e koştu

Konya’nın Karapınar ilçesindeki Acıgöl, havaların ısınmasıyla sıcaktan bunalan vatandaşların akınına uğradı. Karapınar’da hava sıcaklığı 33 dereceye ulaşırken, vatandaşlar mas mavi Acıgöl sularında serinledi.

Çok sayıda vatandaş çeşitli ilçelerden serinlemek için göle geliyor. Hafta sonları ziyaretçi sayısı rekor seviyelere ulaşıyor. Ayrıca gölde su motoru ile gezenler gölün tadını çıkartıyor. İlçe dışından gelen yerli ve yabancı turistler, göl kenarında çadır kurarak gölde birkaç gün kalıp, güneşin doğuşunu ve batışını izliyor. Magnezyum ve soda içeren suyun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Bazı mikropları öldürücü özelliği bulunan Acıgöl’ün suyundaki madenlerin sivilce, mantar ve yaralara karşı etkili olması nedeniyle göle gelen bazı ziyaretçilerde su bidonları ile evlerine su götürüyor.

Gölün sürekli ziyaretçilerinden Fehmi On, “Burası Konya’nın ve İç Anadolu’nun Alanya’sı durumunda. Haftanın 3-4 günü yüzmeye gelirim. Masmavi suyu var. Ulaşım kolay yüzmesi kolay. Herkese tavsiye ederim. Gelin keyfinizi çıkarın” dedi.

Hatay’dan gelen gölün ziyaretçisi Mehmet Bönce Kardeşinin düğünü sebebi ile Karapınar’a geldiklerini ve gölü olduğunu duyduklarını, gölü ziyaret ettiklerini belirterek, “Göl çok tuzlu. Akdeniz’de bu kadar tuz yok. Yüzmesi çok zevkli. Enteresan şekilde hiç batmıyorsunuz. Hareketsiz duruyoruz gölün üzerinde. Suyun üzerinde kalabiliyorsunuz. Temizliği de çok güzel. Cilde de iyi geldiği söyleniyor. Güzel bir gün geçirdik” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir