Selimiye’nin restorasyonunda sona yaklaşılıyor

Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camii’nde iki yılı aşkın süredir devam eden restorasyon çalışmalarının gelecek yıl tamamlanması öngörülüyor

Selimiye’nin restorasyon çalışmalarının gelecek yıl tamamlanması planlanıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2021 Kasım ayında restorasyona alınan caminin restorasyon çalışmaları iç ve dış mekanda eş zamanlı devam ediyor.

29 parçadan oluşan alem onarıldı

Caminin kentin her noktasından görülebilen dört minaresinden üçünde çalışmalar bitirildi, son minaredeki çalışmalarda sona gelindi.

Yapının her alanının incelendiğini ve gerekli müdahalelerin aslına uygun şekilde yapıldığını belirten Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şöyle dedi:

“Bilimsel ve akademik çalışmalar eşliğinde hassas bir süreç işliyor”

“Selimiye Camii medeniyetimiz için bir başyapıt. Bilimsel ve akademik çalışmalar eşliğinde hassas bir süreç işliyor. Selimiye’nin restorasyonuna şahitlik etmek çok güzel bir şey. Çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Atölyelerde titiz bir çalışma var. Cam, taş ve ahşap atölyelerinde dikkate değer işler yapılıyor. Selimiye’nin restorasyonunun tamamlanmasını merakla bekliyoruz. Restorasyon çalışmaları çok hassas bir süreç. Planlanan sürede çalışmaların bitirilmesini bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir