Şehrin turizm noktalarından biri: Trabzon Akvaryum

Açıldığı günden bu zamana kadar 441 bin 364’ü yerli, 85 bin 779’u yabancı olmak üzere 527 bin 143 ziyaretçiyi ağırlayan Trabzon Akvaryum, kentin önemli turizm noktalarından biri oldu

200 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğinde

Binlerce deniz canlısına ev sahipliği yapan Trabzon Akvaryum’u gezmek isteyenler, en çok dalgıçların köpek balıkları ve vatozları besleyerek temizlik yaptıkları saatleri tercih ediyor.

Ziyaretçiler dalgıçların balıkları beslemesini merakla izliyor

Üç dalgıç, köpek balığı ve vatozun da aralarında bulunduğu 83 türde binlerce balığa yuva olan akvaryumun temizliğini her gün programlanan şekilde yapıyor.

Trabzon Akvaryum Küratörü Hüseyin Derin, biri tünel, 61’i de tematik olmak üzere 62 akvaryumda binlerce tür bulunduğunu belirterek, “Ana tank dediğimiz bölümde 28 metrelik tünel akvaryumumuz var. Dalgıçlarımız balıkların ve akvaryumun bakımını yapıyor.” dedi.

“Camın arkasında görülmeyen çok farklı bir sistem var”

Baş dalgıç Hüseyin Emre Gürsoy,  işini severek yaptığını dile getirerek, “Balıkların günlük rutin bakımları var. Akvaryumların temizliğine akriliklerin silinmesiyle başlıyoruz ve doğal olmayan hiçbir şey kullanmıyoruz. O nedenle bu bakımları dalgıçlar olarak biz yapıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir