Santorini

Şehrin stresinden uzak dünyanın en sakin adaları

Büyük şehirlerin kargaşasından uzak huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için adalar, el değmemiş doğaları ya da tarihe tanıklık etmiş otantik mimarileriyle büyüleyici manzaralar sunuyor. Tatil cenneti bu adalar berrak denizleri, kumsalları, temiz havası ve göz kamaştırıcı mimarileriyle bir tatilden tüm beklentilerinizi karşılıyor.

Özellikle şehrin trafiğinden, gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan adalar, gün içinde rengarenk manzaralarla görsel şölen oluştururken geceleri ılık meltemiyle tatlı bir huzur sunuyor. Güzel anılar biriktireceğiniz, yorgunluğunuzu atmanızı sağlayacak birbirinden sakin ve huzurlu dünyanın en güzel adalarını sizler için derledik.

Santorini- Yunanistan

Ege’nin ve dünyanın en ünlü adalarından Yunanistan’daki Santorini Adası, mavi kubbeli beyaz evleriyle adeta yeni bir dünyaya ışınlıyor. Masmavi denizin kenarında bulutlara uzanırcasına yükselen bembeyaz merdivenli sokaklarda gözleriniz kamaşacak. Yüzyıllar boyunca volkanik patlamalar ile şekillenen doğal manzaralar ile adanın mimarisi bu hoş atmosferi meydana getirmiş.

Santorini

Dünyada en çok fotoğrafı çekilen noktalardan biri olan siyah kumlarıyla ünlü Perissa Sahili, diğer sıra dışı plajları, üzüm bağları, sokaklarda karşınıza çıkan kıyada köşede kalmış kiliselerine hayran kalacaksınız. Adada hiçbir şey yapmasanız bile tepeden gün batımını izlerken ruhunuzu dinlendireceksiniz.

Galapagos Adaları- Ekvador

Büyük Okyanus’un doğusunda Ekvador Cumhuriyeti’nde bulunan Galapagos Adaları, fantastik dünyaya kapı açıyor. Keşfedilmemiş cennet olarak tanımlanan Galapagos Adaları’nda belki de daha önce adını bile duymadığınız farklı hayvanlarla karşılaşacaksınız. Adanın sakinleri arasında deniz iguanaları, albatros, mavi ayaklı kuşlar, dev deniz kaplumbağaları bulunurken hayvanlar sizden kaçmak yerine kameralarınıza sevimli pozlar vererek hoş anılarla dönmenizi sağlayacak.

Galapagos ismi “başka yerde olmayan” anlamına geliyor. Ada, lavların soğuyup katılaşmasıyla oluşan yapısıyla adı gibi su altı ve üstünde benzersiz türlere ev sahipliği yapıyor. Adada doğal güzelliklerine ek olarak Galapagos Ulusal Parkı, San Cristobal Müzesi de bulunuyor.

Malta

Dil öğrenmek isteyenlerin tercih ettiği Malta, geçmişte şövalyeler tarafından kullanılması nedeniyle iyi korunmuş tarihi yapılara sahip. Tropilal adalardan farklı olarak Orta Çağ şehri izlenimi veren Malta, Game of Thrones’un önemli sahnelerine ev sahipliği yapmış olmasıyla da dikkat çekiyor. Adada Game of Thrones’un izinde bir gezi yapıp dizinin çekildiği adreslerde sahneleri yeniden canlandırabilirsiniz.

Malta

Köklü tarihe sahip yapıları arasında zaman yolculuğu yaptıktan sonra dinlenmek için Akdeniz’in serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

Okinawa- Japonya

Japonya’nın Ryukyu Adaları’nın en büyük adası olan Okinawa, ülkenin önemli yerleşim yerlerindendir. 1945 yılında adada yaşanan Amerika işgali nedeniyle Japonya kültürüyle beraber Amerikan kültürü de yaygın bir şekilde görülüyor. Halen 25 bine yakın Amerikan nüfusu bulunmaktadır.

Kültürün ne kadar yayıldığına şahit isterseniz Mihama Amerikan Köyü’nü ziyaret edebilir ve Japon mutfağının damak zevkinize uymadığını düşünüyorsanız burada Amerikan yemekleri yiyebilirsiniz. Okinawa’da küçük adacıklardan oluşan pek çok ada da bulunuyor. Dilerseniz adalar arasında ziyaret gerçekleştirebilir ve berrak sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Japonya’ya gitmişken Japon mimarisine sahip yapıları ziyaret etmeden olmaz. Ryukyu Krallığı’ndan kalma UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan Shuri Kalesi’nde geleneksel lezzetleri tadabilirsiniz.

Mallorca- İspanya

Hollywood yıldızlarının ve Avrupalı kraliyet ailelerinin gözde tatil mekanı Mallorca, İspanya’nın en büyük adası. Roma döneminden kalma tarihi yapıları ve Akdeniz sahilleriyle büyüleyici manzaralar sunan ada hem gece hem gündüz göz kamaştırıyor. Türkiye’den Mallorca’ya direkt uçuş bulunmuyor fakat Barselona veya Madrid üzerinden aktarmalı ulaşım sağlayabilirsiniz.

Mallorca

Bütün Mallorca’yı gezmek isterseniz 1 haftayı ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Mallorca’nın gotik mimariye sahip katedralleri ve sarayları, kültür turu yapmaktan hoşlananlar için adeta bir vaha. Eski şehrin tarihi yapıları arasında yürüyüş yapmak ilginizi çekebilir.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir