Şanlıurfa ‘UNESCO Müzik Şehri’ listesine eklendi

Şanlıurfa “müzik” alanında UNESCO fark oluşturan Şehirler Ağı’na dahil edildi. Bu durum şehirde büyük sevinçle karşılandı.  

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentin başvurusunun kabul edilmesini büyük sevinçle karşıladıklarını aktardı.

Kente “UNESCO Müzik Şehri” unvanı kazandırıldı

“Şanlıurfa bir müzik şehridir”

Beyazgül, “Şanlıurfa’da bulunan birçok mozaikte müziği temsil eden motiflere rastlanmıştır. Bunlardan en çok bilinen Orpheus Mozaiği’dir. Bunun resmini Birleşmiş Milletler’e gönderdik. Tarihten gelen bu hazine değerinde kültür ve müziğimizi tüm insanlıkla paylaşmak hedefiyle yola çıktık. UNESCO fark oluşturan Şehirler Ağı’na üyelikle bunu geliştirmeyi amaçlıyoruz. Şanlıurfa’nın UNESCO fark oluşturan Şehirler Ağı’na müzik dalında üye olmasının, hem kendi potansiyelimizi geliştireceğine, hem dünya kültürüne yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Kazancı Bedih, İbrahim Tatlıses, Mehmet Özbek, Nuri Sesigüzel, Seyfettin Sucu, Abdullah Uyanık, Abdullah Balak, tenekeci Mahmut ve Müslüm Gürses kentin önemli değerleridir. Şanlıurfa bir müzik şehridir ve Şanlıurfa’da her bir insanın sesinin çok güzel olduğu söylenir. Bazen bu ses güzelliği nereden geldiği sorulur. Urfa, sıra gecelerinde insanlarımızın eğitimden geçtiği bir şehirdir. Burada müziğin nasıl söylendiği, ustadan çırağa geçer. Diller, gönüller, gözler, sazlar, sözler buralarda eğitilir. Urfa bir müzik şehri olmayı aslında çoktan hak etmiştir. Ancak bizim dönemimizde yaptığımız gayretler çalışmalar bunu biraz daha ön plana çıkarmış ve dünyaya göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir