Şanlıurfa turizm sezonunda 1 milyon ziyaretçi hedefliyor!

Kültür ve inanç turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Şanlıurfa, turizm sezonunda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor

2024 sezonunda turist rekoru kırmayı hedefliyor

Tarih, doğa, kültür ve gastronomi alanlarında ziyaretçilerine eşsiz bir gezi imkanı sunan Şanlıurfa; Balıklıgöl, doğal güzellikleriyle dikkati çeken Halfeti, 12 bin yıl öncesine uzanan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe ve yakın zamanda gün yüzüne çıkarılan Karahantepe gibi neolitik döneme ait eşsiz ören yerleriyle de tarih tutkunlarını cezbediyor.

Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa turizminde 2024 yılında bir patlama olacağını belirterek,

“Ben 2024’ün turizmin öğelerinin bütün unsurlarının gün geçtikçe zenginleştiği Şanlıurfa’da bir rekor yılı olacağını düşünüyorum. 1 milyonun çok üzerinde ziyaretçiyi burada ağırlayacağımızı düşünüyorum. Bu vesileyle bir çağrıda da bulunmak istiyorum, bütün yatırımcılara ve iş dünyasına. Özellikle yataklı tesisler, konaklama tesisleri konusundaki ihtiyacımız çok barizdir. Bu konuda buraya yapılacak yatırımlar şehrin turizm kalitesini, turizm skalasındaki yerini daha da üst seviyelere taşıyacak ve ticari açıdan da çok optimal rasyonel yatırımlar olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir