“Sanat Güneşi” Bursa Kent Müzesi’nde yapay zekayla buluştu

Bursa Kent Müzesi, Türkiye’nin ilk kent müzelerinden biri olarak, Zeki Müren’in 20. ölüm yılını özel bir sergiyle kutluyor.

Sanatçının kişisel eşyalarından oluşan koleksiyon, Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlanan eserleriyle birlikte ziyaretçilere sunulacak.

Sergide, sahne kıyafetleri, gözlükleri, piyanosu ve daha birçok özel eşyasının yanı sıra Zeki Müren’in çizdiği desenlerden dijital sergilemeler de yer alacak.

Bursa Kent Müzesi Müzeler Şube Müdürü Goncagül Meriç, Zeki Müren’in Bursalı kimliğine vurgu yaparak, serginin sanatçının 45 yıllık kariyerini detaylı bir şekilde anlattığını belirtti.

Ayrıca, sergiyle Zeki Müren’in tasarımcı yönüne ve Mimar Sinan Üniversitesi birinciliğine dikkat çekildiğini ifade etti. Meriç, sergiye gelenleri yapay zeka ile karşılayacaklarını ve ziyaretçilere özel anılar oluşturma imkanı sunacaklarını da paylaştı.

Serginin hazırlık sürecinde ciddi bir koleksiyonun Bursa’ya getirildiğini vurgulayan Meriç, Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’nın büyük destekleriyle sergiyi müzeye kazandırdıklarını açıkladı.

Ayrıca, sanatçının hayranlarından gelen mektuplardan da bahsederek, Zeki Müren’in özenle sakladığı koleksiyonunu ve hayranlarıyla olan bağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir