Salda Gölü’nde yaban hayatı canlanıyor: Kızıl geyikler doğaya salındı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi” kapsamında, Burdur’daki Salda Gölü çevresine 4 kızıl geyik daha saldı. Geçmişte kızıl geyiklerin doğal yaşam alanı olan bu bölge, proje ile yeniden geyiklere ev sahipliği yapıyor.

DKMP Genel Müdürlüğü ekipleri, Eskişehir’in Mihalıççık ilçesindeki Çatacık Geyik Üretme İstasyonu’ndan yakalanan 4 dişi kızıl geyiği Burdur’a getirdi. Geyikler, Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Tabiat Parkı’nın üst kısmındaki Eşeler Yaylası’na bırakıldı.

Bugüne kadar Bursa ve Eskişehir’deki geyik üretme istasyonlarından toplamda 16 kızıl geyik Salda Gölü çevresine yerleştirildi. Bu geyiklerin 3’ü erkek, 13’ü ise dişi olarak kaydedildi.

Kızıl geyiklerin bölgeye adaptasyon sağladıktan sonra yavrulamaları bekleniyor. Bu süreç sonunda, Salda Gölü çevresindeki ormanlık alanların kızıl geyiklerin yeni yuvası olması hedefleniyor. Projenin temel amacı, yaban hayatını korumak ve nesli azalan türlerin üretilerek doğaya kazandırılmasını sağlamak.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir