Sakin tatil arayanların gözde rotası: Kırklareli

“Trakya’nın saklı cenneti” olarak anılan  Kırklareli; tarihi, doğal güzellikleri, denizi ve gastronomisiyle sakin tatil arayanların gözde rotaları arasında bulunuyor

İstanbul’a yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Kırklareli, son yıllarda ekoturizm, mağaracılık ve sportif amaçlı turizm faaliyetleriyle de dikkat çekiyor.

Gastronomi turizmi

Lezzeti ve aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Kırklareli köftesi, kentin gastronomi turizminde öne çıkıyor.

Doğa Turizmi

Türkiye ve Avrupa’nın kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlarından oluşan en büyük longoz ormanlarına sahip olan Kırklareli, 1031 metre yüksekliğindeki Yıldız Dağları ile doğa turizmine katkı sağlıyor.

Mağara turizmi

Kırklareli’nde 25 tescilli mağara bulunuyor. Bunlardan Sarpdere köyündeki 2 bin 700 metrelik Dupnisa Mağarası, 2003’te turizme açıldı. Kuru ve sulu iki bölümden oluşan mağaranın turizme açık 500 metrelik bölümünün 100 metresi gezilebiliyor.

İnanç turizmi

Kırklareli’nde “Selimiye Camisi’nin minyatürü” olarak bilinen 16. yüzyıl eserleri Cedid Ali Paşa Camisi ve Sokullu Mehmet Paşa Camisi, inanç turizmine katkı sağlıyor.

Kentin Anadolu’dan Avrupa’ya açılan özel bir konumda bulunduğunu ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, şu ifadeleri kullandı:

“Kırklareli’nin sakin ve dingin atmosferi, zengin doğal güzellikleri ve temiz ekosistemi, ziyaretçilerin eşsiz deneyimler yaşamasını sağlıyor. Şehrin bağ rotası ve kültür rotası üzerinde yer alması, Kırklareli’yi marka turizm hedeflerine ulaşmada önemli bir konuma getiriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir