Sakin şehir Göynük

Bolu’nun “sakin şehir” ünvanlı ilçesi Göynük, neredeyse tüm yıla yayılan turizm potansiyeliyle ziyaretçilerine farklı bir atmosfer sunuyor.

Bolu’nun tarih dolu ilçesi Göynük, Anadolu’nun en eski yerleşim alanlarından biri olması ve kültürel dokusuyla dikkat çekiyor. Bolu’daki tarihi Osmanlı kasabalarından biri olan ve çok sayıda tarihi yapıyla yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Göynük, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor.

Geçmişi antik dönemden başlayan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçe, ziyaretçilerine doğa ve tarihle iç içe olma imkanı sağlıyor. Göynük’ün tarihi ve kültürel dokusu da restorasyon çalışmalarıyla korunmaya devam ediyor.

Arkadaşlarıyla birlikte Kocaeli’den Göynük’e gelen Damla Tekin, “Arkadaşlarımızla birlikte gezi planladık. Bolu’ya geldik. Göynük’ün tarihi açıdan güzelliğini, doğasını çoğu kez sosyal medyadan görmüştük. Bizde gezip, birinci gözden görmek ve anı biriktirmek istedik. Mimarisi çok güzel. Göynük’e geldiğiniz anda buranın Osmanlı kasabası olduğunu hissedebiliyorsunuz. Hem yemekleri lezzetliydi hem insanları da çok sıcak kanlı. Doğası çok güzel kokuyor, hava çok güzel esiyor. Gerçekten yaşanılacak bir yer” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir