Sakarya’da doğa harikası: Acarlar Longoz Ormanı

Acarlar Longoz Ormanı, Sakarya nehrinin Karadeniz’e döküldüğü yerde oluşmuş bir doğa harikasıdır. Sakarya’nın en önemli turizm merkezi olan yemyeşil longoz ormanı, doğal oluşumuyla görenleri cezbediyor.

Ayrıca Acarlar Longoz Ormanı, Türkiye’nin en büyük tek parça halindeki longoz olmasıyla önemli bir değere sahip: Longozun ne olduğunu bilmeyenler var ise onu da söyleyelim. Longoz su içine batmış ormana deniyor.

Bin 562 hektarlık alanı kapsayan Acarlar Gölü Longoz Ormanı’nın yaz aylarında suları çekiliyor. Daha sonrasında longozun toprakları köylüler tarafından tarım arazisi olarak kullanılıyor.

Birinci derecede doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış longoz, endemik bitki örtüsüyle ve içerisinde bulundurduğu canlılarla doğal yaşam alanını oluşturuyor.

Acarlar Longozu, yaklaşık iki bin 300 bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Bu bitki türlerinden örnek verecek olursak; su menekşesi, su lalesi, çeşitli renklerde nilüfer ve daha birçok bitki türünü barındırıyor.

Longozun içerisinde yaşam süren hayvanlar ise;  yayın, kızılkanat, sazan, turna, oklama ve bunun gibi sayısız balık türü bulunuyor.

Her yıl Sakarya’ya Longoz Ormanları’nı görmek için gelen birlerce yerli ve yabancı turist bulunuyor ve ziyaretçiler bu doğa güzelliğinin karşısında mest oluyor.

Longoz gölünün içerisinde sülün, çulluk ve yaban ördeği de bulunuyor. Bunların gölde süzülmesi de muhteşem bir manzara oluşturuyor. 

Bu doğa harikası longoz gölünün içerisinde kayıkla gezintiye çıkabilir, dilerseniz de deniz bisikletiyle de göle açılabilirsiniz.

Sizce yemyeşil bitki türlerinin arasında kürek çekmek keyif verici olmaz mıydı?

Keyif verici olduğunu düşünen insanlarda bunu yapıp, gölde gezintiye çıkıyor. İnsanları çeşit çeşit bitki ve hayvan türü karşılıyor. Derinliği 1,5 metreye kadar çıkan gölde tatlı su balıkçılığı da yapılıyor.

Acarlar Longoz Ormanı’nın içerisinde tekne turlarının dışında, piknik yapacağınız alanlarda yer alıyor. Göl kenarında bulunan kamelyalarda yemek yiyebilir, dilerseniz de bu doğal güzelliğin karşısında kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Bu huzur verici sessizliğe sahip ormanda doğa yürüyüşüne çıkabileceğiz ahşap yolarda bulunuyor. Bu yollar bütün longoz ormanını çevreliyor. Kuş seslerinin arasında adımlamak istemez misiniz?

Acarlar Longoz Ormanı’nın içerisinde restoranlar ve kafeler bulunuyor. Aynı zamanda ziyaretinizde konaklamak isterseniz de kalabileceğiz otel ve pansiyonlarda var.

Doğayla iç içe olmak, kendinizi huzurun ortasında bulmak istiyorsanız, Sakarya’da bulunan Acarlar Longoz Ormanı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir