Şahinkaya Kanyonu turizmin yeni gözdesi oldu

Samsun’da bulunan Altınkaya Barajı’nın 1988 yılında yapılıp hizmete girmesiyle su dolan ve bugünkü halini alıp doğal hazineye dönüşen Şahinkaya Kanyonu, bu zamana kadar 70 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

3 bin 250 metre uzunluğu ve 340 metre kanyon yüksekliğiyle ilgi toplayan Şahinkaya Kanyonu, adrenalin tutkunlarının da uğrak noktaları arasında yer alıyor. Bakanlar Kurulu tarafından 2012’de ‘Ulusal Turizm Bölgesi’, 2015’te ise ‘Tabiat Parkı’ ilan edilen kanyona gelen ziyaretçiler su sporlarının yanında teknelerle gezinti yapıyorlar.  

Türkiye’nin 2’nci büyük kanyonu olan Şahinkaya Kanyonu’nun turizm cenneti olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sadece kanyona gelen ziyaretçi sayımız yıl sonuna kadar 100 bini aşacak. Samsun’un turizm potansiyelini açığa çıkaracak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

“Hedef 1 milyon turist”

Demir, “Harika bir kanyonumuz var orada. Burası ancak görerek anlatılır. Şu anda orada ziyaretçi sayısında çok ciddi artış var. Kanyonda yıllık 100 bin ziyaretçi hedefini yakalıyoruz. Sadece Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nu ziyaret eden turist sayısı 100 bine yaklaştı. Hedefimiz Samsun’un turist sayısını 1 milyona çıkarmak. 1 milyonu aştığınızda turizm şehri haline geliyorsunuz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir