Rusya’nın kültürel mücevheri: Ermitaj Müzesi

Dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden biri olan Ermitaj Müzesi ihtişamıyla göz kamaştırıyor. Petersburg’da bulunan Ermitaj Müzesi, Rus kültürünü keşfetmek isteyen herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Rusya’nın Sankt Petersburg şehrindeki Ermitaj Müzesi, 3 milyondan fazla sanat eseri ve kültürel eserden oluşan koleksiyonuyla dünyanın en büyük ve en prestijli müzelerinden biridir.

Rusya’nın Sankt Petersburg şehrindeki Ermitaj Müzesi, 3 milyondan fazla sanat eseri ve kültürel eserden oluşan koleksiyonuyla dünyanın en büyük ve en prestijli müzelerinden biridir.

Ermitaj Müzesi 1764 yılında Rusya İmparatoriçesi Büyük Katerina tarafından kurulmuştur. Başlangıçta, İmparatoriçe’nin Batı Avrupa’dan satın aldığı sanat eserlerinden oluşan küçük bir koleksiyondu.

Ermitaj Müzesi 1764 yılında Rusya İmparatoriçesi Büyük Katerina tarafından kurulmuştur. Başlangıçta, İmparatoriçe'nin Batı Avrupa'dan satın aldığı sanat eserlerinden oluşan küçük bir koleksiyondu.

‘Ermitaj’ veya İngilizce olarak “Hermitage” ismi, gözlerden uzak bir inziva yeri anlamına gelen Fransızca ‘ermitage’ kelimesinden gelmektedir. Büyük Katerina Hermitage’ı, sanat ve kültür tutkusunu tatmin edebileceği özel müzesi olarak tasarlamıştı.

Zaman içinde Ermitaj Müzesi’nin boyutu ve önemi büyüdü. Büyük Katerina yeni sanat eserleri edinmeye devam etti ve bunları barındıracak yeni binalar inşa ettirdi.

Zaman içinde Ermitaj Müzesi'nin boyutu ve önemi büyüdü. Büyük Katerina yeni sanat eserleri edinmeye devam etti ve bunları barındıracak yeni binalar inşa ettirdi.

19. yüzyılda müze halka açıldı ve bağışlar, satın almalar ve arkeolojik keşifler sayesinde koleksiyonları daha da genişledi. Sovyetler döneminde müze,  prestijini ve erişilebilirliğini daha da artıran büyük bir yenileme ve modernizasyon sürecinden geçti.

Ermitaj Müzesi’nin resim koleksiyonları dünyanın en etkileyici koleksiyonları arasında yer almaktadır.

Ermitaj Müzesi'nin resim koleksiyonları dünyanın en etkileyici koleksiyonları arasında yer almaktadır.

Koleksiyonda 13. yüzyıldan 21. yüzyıla kadar Rus, Batı Avrupalı ve Doğulu sanatçıların eserleri yer almaktadır.

Müzede sergilenen en ünlü tablolardan bazıları Leonardo da Vinci’nin “Madonna Litta”, Rembrandt’ın “Savurgan Oğlun Dönüşü” ve Vincent van Gogh’un “Postacı Joseph Roulin’in Portresi “dir.

Müzede sergilenen en ünlü tablolardan bazıları Leonardo da Vinci'nin "Madonna Litta", Rembrandt'ın "Savurgan Oğlun Dönüşü" ve Vincent van Gogh'un "Postacı Joseph Roulin'in Portresi "dir.

Ayrıca Rubens, Titian, El Greco, Velazquez, Monet, Gauguin ve diğer birçok sanatçının başyapıtlarını da görebilirsiniz.

Ermitaj Müzesi aynı zamanda eski uygarlıkların maddi kültürüne ışık tutan olağanüstü nümismatik ve arkeoloji koleksiyonlarına da sahiptir.

Ermitaj Müzesi aynı zamanda eski uygarlıkların maddi kültürüne ışık tutan olağanüstü nümismatik ve arkeoloji koleksiyonlarına da sahiptir.

Farklı dönem ve bölgelere ait sikke, madalya ve banknotların yanı sıra Rusya, Orta Asya, Kafkasya ve Akdeniz‘deki kazılardan elde edilen nesneleri görebilirsiniz. Avrasya bozkırlarında yaşayan göçebe kabilelerin sanatını ve zenginliğini temsil eden dünyaca ünlü bir İskit altını koleksiyonuna sahiptir.

Ermitaj Müzesi Koleksiyonları

Ermitaj Müzesi Koleksiyonları

Mısır KoleksiyonuKlasik Eski Eserler Koleksiyonuİtalyan Rönesans KoleksiyonuHollanda ve Flaman Sanat Koleksiyonuİspanyol Sanat KoleksiyonuFransız Sanat Koleksiyonuİngiliz Sanat KoleksiyonuRus Sanat KoleksiyonuOryantal Sanat Koleksiyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir