Antalya, Turkey – October 21, 2020: Large signboard Welcome to Antalya at Airport. Tourists with suitcases in the square outside the Antalya Havalimani on a summer sunny day

Rusya’dan Türkiye’ye uçuşlarda fiyatlar düştü

Rusya’dan Türkiye’ye yapılan uçuşlarda bilet fiyatlarında ortalama yüzde 20’lik bir düşüş var.

Rusya’dan Türkiye’ye yapılan uçuşlarda ortalama bilet fiyatlarının yaklaşık yüzde 20 oranında düştüğü Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin tarafından açıklandı.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye açıklamlarda bulunan Gorin, bu düşüşün Rus havayolu şirketlerinin uçak ve sefer sayılarının artırılması sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Antalya, Turkey – October 21, 2020: Large signboard Welcome to Antalya at Airport. Tourists with suitcases in the square outside the Antalya Havalimani on a summer sunny day

Gorin, “Uluslararası uçuş sayısındaki artış sayesinde Türkiye’ye uçmanın maliyeti yüzde 20 oranında düştü” diyerek bazı havayolu şirketlerinin daha önce kiraladığı yolcu uçaklarını satın alarak filoya katmayı başardığını, Rus tescilli uçak sayısını artırdıklarını belirtti..

Güncel verilere göre ülkedeki havayolu şirketlerinin filosu yaklaşık 200 yabancı yapım yolcu uçağı ile genişletilirken, bu uçakların sadece yurtiçi değil aynı zamanda uluslararası uçuşları da gerçekleştirebildiği ifade edildi.

Gorin, geçen yıl Rus havayolu şirketlerinin bu türden sadece 44 yolcu uçağına sahip olduğunu hatırlattı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), ülkedeki seyahat acentelerinin güncel verilerine göre mayıs tatillerinde Rus turistler için en uygun deniz tatili fırsatını Türkiye’nin sunduğunu bildirmişti.

ATOR’a bağlı büyük federal seyahat acenteleri ağı 1001 Tours verilerine göre, 27 Nisan – 5 Mayıs tarihleri ​​arasında kalkışlı her şey dahil on günlük paket turun iki kişi için maliyetinin 65 bin rubleden başladığı Türkiye, yurtdışı destinasyonları arasında en ucuz tatil fırsatı sunan ülke olurken, Rusya sınırlarında bulunan Anapa’da yalnızca kahvaltı verilen otelde konaklamalı paket tur maliyetinden de düşük olduğu anlaşıldı.

Rusya’daki paket tur satış istatistikleri dikkat alındığında, mayıs tatillerinde Moskova kalkışlı tur rezervasyonlarının neredeyse tamamının Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Mısır, Rusya ve Tayland turlarına düştüğüne dikkat çeken ATOR, Türkiye’nin toplan satılan tur sayısında yüzde 44 ile lider olduğunun altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir