Rusların Türkiye’deki yeni gözdesi: Termal turizmi

Türkiye’de yıllarca deniz, kum ve güneşin içerikli tatile rağbet eden Rus turistlerin son yıllardaki yeni tercihi termal turizmi oldu.

Rus turistler özellikle Yalova’nın kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesini tercih ediyor. Rus turistlerin sayısında bu yıl, Avrupa’nın kapılarını Rusya’ya kapatmasıyla büyük bir artış bekleniyor.

Ortadoğu’dan Arap turistlerin ilgi gösterdiği kaplıcalar, son yıllarda Rus ve Avrupalı turistlerin de ilgisini çekti. Savaş sonrası Avrupa’ya gidemeyen Rus turistlerin Türkiye’deki sayısında da son dönemde büyük artış var. Rus acenteleri, Türkiye’ye gelen turistlere deniz turizminin yanında farklı alternatifler sunmak için kaplıca ve doğa turizmi ile ön plana çıkan Yalova’yı tanıtıyor.

Bu amaç doğrultusunda 30 Rus acente sahibi Yalova’ya gelerek incelemelerde bulundu.

Yalova Termal Kaplıcaları İşletmesi Müdür Yardımcısı Ümit Gürbüzoğlu, Rusya’nın en büyük tur operatörlerinden İstantour acentelerinin sahiplerine kaplıcaları tanıttıklarını söyledi. Gürbüzoğlu, Yalova Termal Kaplıcaları olarak turizme büyük katkı sağladıklarını belirterek, “Birçok misafirimiz yaz-kış geliyorlar. Hem konaklıyor hem de günübirlik olarak İstanbul üzerinden tur şirketlerimizle gelip bu güzellikleri deneyimliyorlar. Gelen misafir sayımız yüksek ama daha da yüksek olmasını bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir