“Rotahane”nin 72. gezi durağı yüzen adalar oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy liderliğindeki “Türkiye’yi Şehir Şehir Geziyoruz Projesi” kapsamında, 5 yıl önce başlatılan “Rotahane” programının 72. durağı Bingöl oldu.

Ersoy ve beraberindeki ekip, Türkiye’nin kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla Bingöl’ü ziyaret etti. Solhan ilçesi yakınlarındaki Turna Gölü’ndeki yüzen adaları görmek üzere bölgeyi ziyaret eden ekip, burada halk oyunları ekibinin gösterisini izledi.

Ardından Solhan Halk Eğitim Merkezi ve Aile Destek Merkezi’nin düzenlediği resim ve el sanatları sergisini gezen Rotahane’nin kurucusu Ersoy, Bingöl’e ilk kez geldiğini ve yüzen adaları görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Ersoy, yüzen adaların muhteşem ve keyifli olduğunu vurgulayarak, bölgeyi ziyaret edecek herkesi burayı görmeye davet etti.

Rotahane'nin 72. ziyaretini Bingöl'e gerçekleştirdiğini belirten Ersoy, Bingöl'ü keyifle gezdiklerini ve sonraki duraklarının yavru vatan Kıbrıs olduğunu, daha sonra ise Şırnak, Hakkari ve Siirt'in kendilerini beklediğini açıkladı.

Ziyaret anısına Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, Ersoy’a el dokuması kilim ve bir resim hediye etti.

Gezide, Kültür ve Turizm İl Müdürü Selahattin Yazar ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Erkan Davran da yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir