“Rotahane”nin 66’ncı durağı Erzurum!

Türkiye’nin zengin kültürel mirasını tanıtmak amacıyla 5 yıl önce başlatılan “Rotahane” programının 66. gezisi Erzurum’da gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy önderliğindeki ekip, “Türkiye’yi Şehir Şehir Geziyoruz” projesiyle ülkenin kültürel zenginliklerini iç turizm bağlamında tanıtmayı hedefliyor.

Rotahane’nin kurucusu Pervin Ersoy, her şehri ünlü isimlerle gezmeye özen gösterdiklerini belirtti. Erzurum gezisinde, et lokantaları sahibi Nusret Gökçe ve gezi ekibi tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Ersoy, Nusret Gökçe’nin Erzurum’a olan sevgisine vurgu yaparak, Gökçe’nin şehirde öğrenciler için inşa ettiği külliyeyi övdü.

Nusret Gökçe, Erzurum'u her zaman kalbiyle sevdiğini ve sık sık ziyaret ettiğini ifade ederek, şehrin soğuk havasına rağmen sıcak insanlara sahip olduğunu anlattı.

Gezi ekibi, Atatürk Evi, Erzurum Kongre Müzesi, Yakutiye Medresesi, Lalapaşa Cami, Erzurum Taş Han, Erzurum Kalesi, Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Yeni Erzurum Müzesi’ni ziyaret ederek turistlerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir