Roma Hamamı turizme kazandırılıyor

2 bin yıllık geçmişe sahip olan ve dünyada sadece 2 örneği olan Tarihi Roma Hamamı turizme kazandırılıyor.

Biri İngiltere’nin Baht şehrinde diğeri ise Yozgat’ta bulunan Basilica Therma Roma Hamamı’nın turizme açılması için başlatılan çevre düzenleme çalışması sona erdi.  

Dünyada sadece 2 tane bulunuyor

2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan ve “Kral Kızı” adıyla anılan Basilica Therma Roma Hamamı’nın ziyarete açılması amacıyla 2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce başlatılan çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı.

50 derece sıcaklıktaki termal suyuyla öne çıkan Basilica Therma Roma Hamamı’nda yürütülen çalışmalar çerçevesinde turist karşılama merkezi, kafeterya, gezinti yolları ve fotoğraf çekim alanları yapıldı.

Günümüze kadar mimari özelliğini kaybetmeyen ve dünyanın en eski termal tedavi merkezi olarak nitelendirilen Basilica Therma Roma Hamamı’nın, ziyaretçilerine kısa sürede kapılarını açması bekleniyor.

Roma Hamamının hem ülke hem de Yozgat turizmine önemli katkılarının olacağını söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Yozgat coğrafyamızda geçmiş dönemlerimizi yansıtan birçok eserimiz var. Bunlardan bir tanesi de Sarıkaya’daki tarihi Roma Hamamımız. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde hamamımızın restorasyon çalışmaları ve çevre düzenleme çalışmaları bitti. İnşallah çok kısa bir zaman sonra da turizme, insanımızın istifadesine sunacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir