Rize’de çay bahçesi turizmi: Yöresel kıyafetlerle fotoğraf çektiriyorlar

Rize’deki çay bahçesi baklava görünümlü hali ile turistlerin ilgisini çekiyor.

Sosyal medya paylaşımları sayesinde ünlenen Rize’nin Çayeli ilçesinde çay bahçesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oldu. Şehre gelen turistler, bu bahçede yerel kıyafetlerle fotoğraf çektirmeden gitmiyor.

Doğu Karadeniz, Türkiye’nin doğa turizminde en gözde lokasyonlarından biri durumunda.

Doğal güzelliklerinin yanında gerek bahçesi gerek hasat yöntemi ve işlenişi açısından çay tarımı da bölgeye giden turistlerin dikkatini çekiyor.

Yerel kıyafetlerle çalışan çiftçiler ise özellikle ilgi çekiyor.

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı eski adı ‘Çeçeva’ yeni adı ile Haremtepe köyünde bulunan ve Rize’deki diğer çay bahçelerine nazaran daha düzgün bir kesimiyle baklava görünümüne sahip olan çay bahçesi, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Bahçe sahibi, yaklaşık 50 yıllık emeği ile bahçeye düzenli görünüme kavuşturmuş. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraftan yayılan ve şimdilerde Rize’ye gelen herkesin uğrayarak yöresel kıyafetler giyerek fotoğraf çektirdiği çay bahçesinin ortasında yöre mimarisine uygun da bir ev bulunuyor.

“Burası bir İsviçre havası veriyor”

Çay bahçesinin turistik bir yer haline geldiğini söyleyen Enes Eltimur, “Rize’de okudum. Mezun olduktan sonra 3 yıldır her zaman buraya geliyorum. Buranın doğasını unutmak mümkün değil. Ülkemizin her tarafı cidden cennet. Burası bir İsviçre havası veriyor. Çaylıklar daha önce reklam için yapılmış ama sonradan böyle kalmış. İnsanlar gelip ziyaret ediyor. Buranın insanı da buradan mutlu oluyor. Buraya turistik bir hava katmış” ifadelerini kullandı.

“Rizeli olduğum halde ilk defa geldim”

Rizeli olmasına rağmen ilk defa çay bahçesini ziyaret ettiğini belirten Ennur Armutlu, “Buraya ilk defa geldim. Güzel bir ambiyans güzel bir ortam. Rizeli olduğum halde ilk defa geldim. Buranın güzel bir havası var. Bu çaylığı kendileri özen göstererek kesmiş. Bizim çaylıklarımız buradakilerden farklı. Bu yüzden de daha fazla istek alıyor” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir