irlandada gezilecek yerler
İrlanda’da gezilecek yerler (Dublin, Cork, Galway)

Renkli insanların ülkesi İrlanda’da gezilecek yerler

Yeşilin her tonuna doyacağınız ve doğasıyla büyüleyici bir ülke arıyorsanız, sizi hayran kalacağınız bir ülkeye götüreceğiz. Öyle bir yer ki günümüzün en çok izlenen Vikings ve Game of Thrones gibi dizileri burada çekildi. Dünyanın en büyük kütüphaneleri arasında yer alan Trinity College Kütüphanesi de İrlanda’da bulunuyor…

RENKLİ İNSANLAR ÜLKESİ

İrlanda tarih boyunca birçok kez savaşa ve sömürgeye maruz kaldı. Ama yaşanan zorluklardan güçlü ve bağımsız bir ulus olarak çıkmayı bildiler. Her türlü sıkıntılı süreçten geçen İrlanda halkı, yaşananlara rağmen oldukça mutlu ve sıcak kanlı. Sokaklarda müzik eşliğinde dans eden ve şarkı söyleyenler eksik olmuyor. Bu insanlar adeta dans etmek için yer arıyorlar. Ve neredeyse her ay ülkede renkli festivaller düzenliyor.

MİLYONLARCA TURİST ZİYARET EDİYOR

Günümüzde her sene milyonlarca turistin akın ettiği İrlanda, gizemli tarihi ve kültürüyle ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor.

Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı J.R.R. Tolkien’in ilham kaynağı olan İrlanda’nın gezilecek yerlerini gelin beraber inceleyelim…

1- DUBLİN

Ülkenin başkenti olan Dublin’de gezilecek yerler oldukça fazla. Tarihi yapıları, kültürü, yeşillikleri, parkları ve tabi ki dünyaca ünlü eğlence mekanlarıyla Dublin, Avrupa’nın en gözde şehirleri arasında yer alıyor. Kalabalıktan uzak, huzur dolu bir yer burası. Avrupa’nın en büyük dünyanın ise en büyük ikinci parkı olan Phoenix Park ve şehrin tam merkezine konumlandırılmış durumda olan St. Stephen’s Park huzur bulmak isteyenlerin vazgeçilmez mekanlarından.

Şehir merkezinde yürürken Dublin’de gezilecek en önemli yerleri de görmüş oluyorsunuz aslında. Bu yapıların başında 9.yüzyılda inşa edilmiş Christ Church Katedrali’ni, 12.yüzyılda inşa edilmiş St.Patrick Katedrali’ni, 13. Yüzyılda inşa edilmiş Dublin Kalesi geliyor. Bu yapılara merkezde olmasına rağmen hiç bir şekilde zarar verilmemiş ve öylesine güzel bir şekilde korunmuş ki hayran olmamak elde değil.

2- CORK

Google’da İrlanda diye bir arama yaparsanız muhtemelen görsellerde renkli evlerin olduğu ve arkasında bir kilisenin yer aldığı bir şehir göreceksiniz. İşte İrlanda’yı tanıtırken kullanılan bu fotoğraflar Cork şehrinde çekiliyor. Cork, tipik bir İrlanda şehri olma özelliği taşıyor. Dublin’de bu durumu görme şansınız biraz daha az. İrlanda’nın en büyük ikinci şehir olan Cork, yeşilliğin içinde huzur dolu bir yer. Parkların, tarihi yapıların, kiliselerin ve Lee Nehri’nin yer aldığı Cork, size adeta film sahnelerinden fırlamış bir şehir hissi verecek.

Cork’ta 1446 yılında Kral Dermot McCarthy tarafından yapılan ve İrlanda’nın sembollerinden biri olan Blarney Şatosu, gotik mimari özellikleriyle göz dolduran Saint Fin Barre’s Katedrali, 1726 yılında kırmızı kumtaşı ve kireçtaşından yapılan St.Anne Kilisesi, 19.yüzyılda kadın ve erkek mahkûkların tutuklu kaldığı Cork City Gaol Hapishanesi, 1983 yılında Dr.Patrick Hillery tarafından açılmış olan ve birçok canlı türüne ev sahipliği yapan Fota Wild Park ve 1582 yılında yapılmış olan 5 katlı Blackrock Kalesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

3- GALWAY

İrlanda’nın en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri olan Galway, sizi kültür, doğa ve tarihin etkileyici yüzüyle baş başa bırakıyor. Ülkenin batı kısımda yer alan Galway, Corrib Nehri üzerine kurulu bir şehir. Şehrin en büyük özelliği Orta Çağ’dan bu yana eserlerini ve anıların en güzel şekilde korumuş olması.

İrlanda’nın güzide şehri Galway’de Galway Sanat Müzesi, Galway Katedrali, İspanyol Kemeri, Eyre Meydanı, Thoor Ballylee, Kirwan’s Lane, Salthill, Salmon Weir Köprüsü ve Menlo Kalesi kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

4- CLIFFS OF MOHER

Cliffs of Moher (Moher Kayalıkları veya Moher Falezleri), İrlanda’nın Clare Kontluğu’na bağlı Burren bölgesinde bulunuyor. Kayalıkların uzunluğu yaklaşık 14 kilometredir.

Uçurumlardan ve kulenin tepesinden gelen ziyaretçiler, Galway Körfezi’ndeki Aran Adaları, Galway İlçesi’nde Maumturks ve Oniki Pins dağ sıralarını ve güneyindeki Loop Head’i görebilirler. Uçurumlar, yılda yaklaşık 1,5 milyon ziyaretle İrlanda’nın en çok ziyaret edilen turistik mekanları arasında yer almaktadır.

Cliffs of Moher, Moher Kayalıkları
Cliffs of Moher, Moher Kayalıkları veya Moher Falezleri
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir