Rengarenk sokakları ile Kuzguncuk

İstanbul’da gezilecek en güzel yerlerden biri Kuzguncuk. Rengarenk sokakları ve birbirinden farklı dinlere ait ibadethaneleri ile en güzel gezi yerlerinden biri. Burada birbirinden farklı dinlere ait ibadethaneler yer aldığı gibi aynı zamanda vakit geçirebileceğiniz çok şirin kafeler de bulunuyor.

Kuzguncuk gezinizde bu muhteşem tarihi yapıları gezebilir, renkli sokaklarını keşfederken farklı konseptlere bürünmüş olan kafelerde de kahve içebilirsiniz.

KUZGUNCUK BOSTANI

Yemyeşil bir gezi yeri olan Kuzguncuk’ta çok güzel hobi bahçesi de bulunuyor. Burada yetişen sebze meyve bahçelerini gezebilirsiniz. Yemyeşil alan olan bostanda güzel kareler çekerek mutlu bir deneyim yaşayabilirsiniz.

MARKO PAŞA KÖŞKÜ

19. yüzyılda yaşayan ve paşa ünvanı alan ilk doktor olan Marko Paşa’nın köşkü günümüzde okul olarak hizmet veriyor. Eğer Kuzguncuk gezinizde vaktiniz olursa Marko Paşa’nın köşkünü de görerek fotoğraf çekebilirsiniz.

Marko Paşa Köşkü

CEMİL MOLLA KÖŞKÜ

1885 yılında yaptırılan köşk muhteşem bir mimariye de sahip. İstanbul’un yüzü sayılan köşklerle aynı görünüme sahip. Cemil Molla tarafından yaptırılmış.

Cemil Molla Köşkü

PERİHAN ABLA SOKAĞI

Kuzguncuk’un renkli sokaklarının öne çıktığı biliniyor. Perihan Abla Sokağı da bu yerlerden biri. Renkli evlerin bulunduğu sokak fotoğraf çekilmek isteyenlerin birinci adresi. Bu sokakta harika kareler elde ederek videolarında da kullanıyorlar. Sımsıcak bir atmosferi bulunan Perihan Abla Sokağı önceden burada çekilen diziden ismini alıyor.

Perihan Abla Sokağı

SİNAGOG VE KİLİSELER

Kuzguncuk aynı zamanda birden fazla dinin birleşim yeri. Camilerin, kilise ve sinagogların bulunduğu bir semt. Birden fazla dine mensup insanları bir arada tutuyor. Sinagog ve kiliseler tarihi değere sahip.

Beth Yaakov Sinagogu, Beth Nissim Sinagogu, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, Hagios Panteleimon Kilisesi gibi pek çok nokta Kuzguncuk’ta görülmesi gereken dini yapılar arasında bulunuyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir