Ramazan sofralarının tescilli lezzeti: Maraş Eli Böğründe

Kahramanmaraş’ın zengin mutfağından gelen ‘Maraş Eli Böğründe’ yemeği, ustaların maharetli dokunuşlarıyla Ramazan sofralarının vazgeçilmezi haline geliyor.

Geleneksel lezzetler arasında öne çıkan yemek, et, domates, sarımsak, biber ve özenle seçilen baharatlarla nefis bir uyum yakalıyor. Odun ateşinde bir saat süren pişirme süreci olan yemek, özellikle iftar saatlerinde talep görüyor.

Maraş Eli Böğründe’nin ustalar tarafından asırlardır titizlikle hazırlandığı Ramazan ayında, yemeğin maliyeti ise 300 lira olarak belirlenmiş. Hazırlayanlardan Eyüp Kamalak, “Ramazan’ın geldiği bu günlerde işlerimiz yoğunlaşıyor. Şehir dışından gelen misafirler de bu eşsiz yemeği tercih ediyor. Ramazan boyunca iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor” dedi.

Kasap ve fırın ustası Eyüp Yurtal, yemeğin geçmişe dayanan bir ritüel olduğunu belirterek, “Eskiden tenekede pişirilen et, domates ve biberin hızlı ve lezzetli bir şekilde bir araya gelmesiyle yapılırdı. Bu özel yemeğin iki kişilik maliyeti, salatası, ekmeği, içeceği ve pişirilmesiyle birlikte 300 lira” şeklinde açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir