Ramazan Bayramı tatilinde seyahat etmek isteyenlere özel rotalar!

Bayram tatilini en keyifli şekilde değerlendirmeye ne dersiniz? Bayram tatilini değerlendirmek isteyenler için Türkiye’nin dört bir yanında gezilecek birçok destinasyon bulunuyor. Antalya’dan Eskişehir’e, Kapadokya’dan İzmir’e kadar birçok alternatif rota bu bayram sizleri bekliyor.

9 güne uzatılabilen Ramazan Bayramı tatilinde bu rotalara bakmadan yola çıkmayın! İşte 9 günlük tatil boyunca seyahat etmek isteyenlere özel rotalar…

Antalya

Türkiye’nin önde gelen turizm şehirlerinden biri olan Antalya, bayram tatilini değerlendirebileceğiniz en keyifli rotalardan biri. Büyüleyici doğası, berrak denizi ve bahar havasıyla 9 günlük bayram tatilinin keyfini süreceğiniz şehirde görmeden dönmemeniz gereken rotaların arasında; Kaleiçi, Düden Şelalesi ve Perge Antik Kenti yer alıyor.

Kapadokya

Uzun bir seyahat fırsatı bulmuşken gidebileceğiniz en gözde tatil rotalarının başında Kapadokya geliyor. Türkiye’nin en popüler turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya; büyüleyici doğası, eşsiz güzellikteki vadileri ve açık hava müzeleri ile mutlaka deneyimlenmesi gereken bir tatil rotası sunuyor. Kapadokya’da gezebileceğiniz noktaların başında; Uçhisar Kalesi, Güvercinlik Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi ve Ihlara Vadisi bulunuyor.

Eskişehir

Ramazan Bayramı’nda hem kültürel hem de doğal güzelliklerle dolu bir tatil yapmak istiyorsanız Eskişehir kesinlikle rotalarınız arasında yer almalı. Eskişehir’e yapacağınız seyahatinizde Tarihi Odunpazarı Evleri’ni görebilir, Porsuk Çayı’nda gondola binebilir ve Eskişehir Şelale Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz. Eğer çocuklarınızla keyifli bir tatil yapmayı planlıyorsanız seyahat rotanıza Masal Şatosu, Eti Sualtı Dünyası ve Sabancı Uzay Müzesi’ni ekleyebilirsiniz.

Karadeniz Turu

Bayram tatilinin 9 günlük uzun bir süreye yayılmasından dolayı birden fazla seyahat planlaması yapabilirsiniz. Tam da bu noktada Karadeniz turu yapmanın tam zamanı. Attığınız her bir adımda yemyeşil bir doğayla karşılacacağınız Karadeniz turunuzun durakları arasına Amasya, Tokat, Trabzon, Rize ve Artvin’in en gözde lokasyonlarını ekleyebilirsiniz. 

Seferihisar

Ramazan Bayramı tatilinde Ege ve Akdeniz kasabalarını keşfetmek isterseniz Seferihisar’ı mutlaka listenize eklemelisiniz. Türkiye’nin ilk “Sakin Şehir” unvanını alan Seferihisar, masmavi ve tertemiz deniziyle seyahat tutkunlarını gözde rotaları arasında yer alıyor. 

Kaz Dağları

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen noktaları arasında bulunan Kaz Dağları, doğanın içinde dinlenme ve kamp yapma fırsatı sunuyor. Kaz Dağları seyahatinizde Şahindere Kanyonu’nu, Yeşilyurt, Adatepe ve Çamlıbel köylerini gezebilirsiniz.

Balkanlar Turu

Ramazan Bayramı tatilinde yurt dışına gitmeyi tercih ediyorsanız Balkan turu yapmanın tam zamanı. Birkaç günlük bir gezi için tercih edebileceğiniz yurt dışı seyahatinizde birçok ülkenin güzel yerlerini keşfedebilirsiniz. Yapacağınız kapsamlı bir planla Ramazan Bayramı’nda Makedonya, Saraybosna, Karadağ ve Sırbistan’ı gezebilirsiniz.

Roma

Ramazan Bayramı tatilinde tercih edebileceğiniz yurt dışı rotalarından bir tanesi de Roma. Tarihi yapıları, meydanları ve kültürüyle İtalya’nın en keyifli rotaları arasında bulunan Roma, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Roma’da kesinlikle görmenizi önerdiğimiz yerlerin en başında; Kolezyum, Roma Forumu, Trevi Çeşmesi, Aziz Petrus Meydanı, Kapitolin Müzesi ve Palatino Tepesi bulunuyor.

Belgrad

Vizesiz seyahat edilebilmesi sebebiyle avantajlı yurt dışı destinasyonları arasında bulunan Belgrad, ziyaretçilerine hem tarihi yerler görebilme hem de geleneksel lezzetleri tadabilme imkanı sağlıyor. Belgrad seyahatinizde; Kalemegdan Kalesi, Aziz Sava Katedrali, Cumhuriyet Meydanı ve Yugoslavya Tarihi Müzesi gibi yerleri gezebilirsiniz.

Atina

Türkiye’ye yakın yurt dışı destinasyonları arasında bulunan Atina ziyaretinizde; manzarasıyla büyüleyen Akropol’ün yanı sıra Parthenon Tapınağı ve Akropol Müzesi’ni keşfedebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir