Ramazan Bayramı tatilinde çocuklarla gidilebilecek en keyifli rotalar

Ramazan ayının bitişinin ardından başlayacak olan 9 günlük bayram tatili çocuklar için oldukça heyecan verici. İstanbul’da 9 günlük bayram tatilinde çocuklarınızla gidebileceğiniz birçok yer ve yapabileceğiniz aktivite bulunuyor.

İşte bayram tatilinde çocuklarınızla gidebileceğiniz en eğlenceli rotalar…

Miniatürk

Miniatürk, Antik Çağ’dan günümüze kadar uzanan zengin mimari mirasıyla çocukları masalsı bir yolculuğa çıkarıyor. Roma’dan Osmanlı’ya kadar birçok medeniyetin kültürünü tek bir noktada buluşturan Miniatürk, tarihle eğlenceyi bir araya getiriyor.

Rahmi M. Koç Müzesi

Hasköy semtinde yer alan Rahmi M. Koç Müzesi; DNA, astronomi ve matbaa gibi farklı konularda eğitimler sunmanın yanı sıra endüstri ve mühendislikle ilgili objelerle çocuklara interaktif bir öğrenme deneyimi sağlıyor. Rahmi M. Koç Müzesi’nde nostaljik Fenerbahçe vapuru ve klasik arabalarla tarihi bir yolculuk yapabilirsiniz.

Madame Tussauds

Balmumu heykelleriyle ünlü müze, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden uluslararası ünlülerin heykellerine kadar geniş bir koleksiyona ev sahipliği yaparak çocuklara keyifli bir tarih gezisi sunuyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi

1700’lü yıllardan günümüze kadar uzanan oyuncak tarihini sergilendiği İstanbul Oyuncak Müzesi, çocukları eski oyuncaklar aracılığıyla geçmişle buluşturuyor.

Darıca Hayvanat Bahçesi

Türkiye’nin ilk özel hayvanat bahçesi olan Darıca Hayvanat Bahçesi, farklı türlerdeki canlıları gözlemleme fırsatı sunuyor. Aslanlardan maymunlara, kuşlardan sürüngenlere kadar çeşitli hayvanları aynı çatı altında buluşturan bahçe, çocuklara doğayı sevdirmeyi hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir