Portakal Çiçeği Karnavalı’nda hedef: 1 milyondan fazla ziyaretçi!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen “Türkiye Kültür Yolu Festivali”nin ilk durağı olan Adana’daki Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda 9 günde 1 milyondan fazla ziyaretçi hedefleniyor.

Kentte bu yıl 12’ncisi “Nisan’da Adana’da” sloganıyla organize edilen karnaval, 13-21 Nisan’da gerçekleştirilecek

“Türkiye Kültür Yolu Festivali”ne dahil edilmesiyle yerli ve yabancı turist sayısında artış beklenen karnaval, 9 gün boyunca 200’den fazla kültürel, sanatsal ve sportif etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Karnavalın fikir öncüsü ve Nisan’da Adana’da Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, karnavalın her yıl büyüyerek devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu yıl, yerli ve yabancı turistlerin günlük konaklama, seyahat, yeme içme ve yapacağı alışverişlerle karnavalın ekonomik büyüklüğünün yaklaşık 4,5 milyar liraya ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu yıl fazla tanıtım yaptık. Başka illerden gelecek insanlar, yurt dışından turizm acentelerinin bağlantısıyla gelecek gruplar var. Kanada, Brezilya, Güney Kore ve Japonya’dan misafirlerimiz de geliyor. Adana’da karnavalın yüzlerce aktivitesi sayesinde sokaklardaki insan sayısının 1 milyonun çok üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz.”

“Nisanda Adana çok güzel oluyor, bütün sokaklar portakal çiçeği kokuyor. Ziyaretçiler gerçekten çok keyifli vakit geçirecek, portakal çiçeği kokusuyla dolu sokaklarda yürüyecek, Adana kebabını yerinde tatma şansı bulacaklar. Adana insanının sıcaklığını, misafirperverliğini görecekler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir