Peynir Müzesi’ni 60 bin kişi ziyaret etti

Kars’ta yer alan ve dünyanın en büyük peynir müzesi olma özelliğini taşıyan Peynir Müzesi 60 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

Başta Gravyer olmak üzere çeşitli peynirlerin üretildiği Kars’ta, tarihi Süvari Tabyası’nda kurulan müze, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi topluyor.

Türkiye’nin ilk tematik Peynir Müzesi olan yapı, 2022 yılından günümüze kadar 120 bin ziyaretçiye kapılarını açtı.  

Bin 100 metrekare dolaşılabilir alana sahip olan Peynir Müzesi’nin içerisinde ahır, içi süt dolu güğümler, yaylalardaki yaşam ve peynir yapımı ile imalatının serüveninin anlatıldığı bölümler yer alıyor

“Peynir salonu, video odası, temsili Kars Garı, Kars bitki örtüsü, Ankara Gazi Garı, Kars evleri, şef ve atölye” bölümlerinin yer aldığı müzenin girişinde yer alan temsili gravyer peynirleri de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Peynir Müzesi’nin ilgi gördüğünü ifade eden Müze Müdürü Yeşim Koç, “Müzemiz Türkiye’de tek, dünyada da en büyük Peynir Müzesi alan olarak 2023 Ocak ayından itibaren yaklaşık 60 bin civarında yerli yabancı misafirimiz oldu. Burası oldukça özel bir müze, Türkiye’deki tek peynir müzesi tematik olarak gelen misafirlerimiz memnuniyetlerini bildiriyorlar. Çünkü peynircilik asına her hangi bir şey yok Türkiye’de bizim peynirciliğimiz çok özeldir. Dünya ile yarışır vaziyette aslında peynirlerimiz ki; Türkiye’de yaklaşık 210 civarı peynir çeşidi var. Bunun 30’a yakını sadece Kars’ta üretiliyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir