Perre Antik Kenti’nde bulundu: Tarihe ışık tutuyor!

Adıyaman’da yer alan ve Kommagene Uygarlığı’nın 5 büyük kenti olan Perre Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmalarında 3 oda mezar ile kiremitten yapılma 15 mezarda bronz aynalar, yumruk şeklinde kabartma, kolye, kandil ve çeşitli sikkeler bulundu

Perre Antik Kenti’ndeki kazılarda oda ve tuğla mezarlar ortaya çıktı

Roma döneminin izlerini taşıyan Perre Antik Kenti’nde süren kazı çalışmalarında Roma çeşmesi, büyük blokal taşlar, su kanalları ve çeşitli mimari yapılar ortaya çıkarıldı.

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Burası milattan önce 1’inci yüzyıldan milattan sonra 7’nci yüzyıla kadar kullanılan nekropol alanı İslami dönemde kullanılmayı terk ediyor ve Bizans döneminde ise önemini yitiren bir kent. Yaklaşık 80 hektarlık bir alan.” dedi.

“Nitelikli mezarlar bulduk”

Alkan, “Bu yıl nisan ayında 76 işçiyle kazı çalışmalarımızı başlatmıştık ve sezon sonuna geldiğimizde 3 oda mezar, 15 kiremitten yapılma mezar, bu mezarların içerisinde ise bronz aynalar, yumruk şeklinde kabartma, kolye, kukla ayağı, kandil ile çeşitli sikkeler bulduk. Ayrıca çok nitelikli mezarlar da tespit ettik.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir