Palu Köprüsü ülkenin dört bir yanından ziyaretçi ağırlıyor

Türkiye’nin en prestijli köprüleri arasında sıralanan Palu Köprüsü, Elazığ’ın Palu ilçesinde yer alıyor

Yüzyıllar önce Romalılar tarafından yapıldığı düşünülen köprü 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen ilk günkü görkemini koruyor.

193 metre uzunluğunda, 4 buçuk metre genişliğinde 8 farklı gözü bulunuyor

“İstanbul’u Bağdat’a bağlayan köprü” olarak da nitelendirilen tarihi Palu Köprüsü’nü görmek isteyen ziyaretçiler İstanbul’dan gelerek bölgeyi geziyor.

Tarihi Palu köprüsünün, en önemli eserlerden birisi olduğunu belirten eğitimci-yazar Faruk Saylan, “Özellikle Palu’yu bir ticaret merkezi haline getiren en önemli hususlardan birisi Palu köprüsü oluşturmaktadır. Özellikle kuzeyden güneye geçmek isteyenler kervanların geçebileceği nokta olduğu için bu köprüden dolayı Palu önemli bir ticaret merkezi haline gelmiş. Bu köprü Palu’yu, İstanbul tüccarı ile Bağdat tüccarının bir araya geldiği ve mallarının takas ettiği bir merkez haline getirmiş. Özellikle tarihi Palu köprüsü, Fırat Nehri üzerinde ilk ve en önemli geçiş noktalarından birisi olduğu için o dönemdeki kervanlar tarafından geçiş güzergahı olarak tercih edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir