Palandöken pistleri her gece yenileniyor

Ülkemizin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Palandöken’de kayakseverlerin kayak yapmaları için geceden sabah kadar süren mesai ile pistler mükemmel hale getiriliyor.

Palandöken Kayak Merkezi’nin, kilometrelerce uzayıp giden ve kayakseverlere farklı kayma deneyimleri sunan pistlere sahip. Bu yıl sezon erken açıldı ve yılbaşından önce bir yoğunluk yaşanıyor. Ekipler kusursuz pist örtüsü oluşturmak için yoğun ve yorucu bir çalışma yapıyor.

Pistlerin kayak yapılmasına kapanmasından hemen sonra sahaya çıkan ekipler profesyonel ve acemilerin kayak yapabileceği birçok alternatif pistte düzeltme çalışması yapıyor.

Ulusal ve uluslararası yarışmaların da yapıldığı Palandöken Kayak Merkezi'nde, ekiplerin snowtrack, arama-kurtarma ve suni karlama ile mesailerine sabaha kadar devam ediyor.

Ekipler 87 kilometrelik pist ağında dondurucu soğukta çalışma yapıyor. Dağdaki 40 metre genişliğindeki pistler, her gün sabah saatlerine hazır hale gelmesi için birçok işlemden geçiriliyor.

Kayak merkezindeki 55 pistin her bir bölgesini hem güvenlik hem de konfor açısından kontrol eden ekipler, kusursuz pist örtüsü oluşturmaya çalışıyor. Pistlerin kapanışı ile ertesi gün sabah saatlerine kadar hazırlık için 12 kişilik ekip, snowtrack operatörleri ve suni karlama işlemlerini yapan personelden oluşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir