Özbekistan’da TÜRKSOY’un 30. yılı kutlanıyor

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te başladı.

Özbekistan Devlet Uygulamalı Sanatlar Müzesi’nde teşkilatın kuruluşunun 30. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen “TÜRKSOY Kültür Günleri” çerçevesinde Türk dünyası konulu resim, fotoğraf ve el sanatları sergisi açıldı.

Etkinlikte TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Rayev, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Özbekistan Kültür ve Turizm Bakanı Ozodbek Nazarbekov, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli ile Türk devletlerinden çok sayıda yetkili ve sanatçı yer aldı.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Nazarbekov, TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılı kutlamalarının Özbekistan’da yapılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Nazarbekov, Özbekistan’ın son yıllarda Türk Devletleri Teşkilatının faaliyetlerinde daha aktif olarak yer almaya başladığını, Sultan Rayev’in de bu konudaki desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

Rayev de Türk dünyasının en kadim ülkesi, UNESCO tarafından dünya mirası ilan edilen tarihi şehirleri, eşsiz mimariye sahip yapıları, çini işlemeli cami ve medreseleri, yemyeşil doğası, zengin sofrası ve sıcak, yüreği sevgi dolu, üstün misafirperverliğiyle bilinen değerli halkı ile turistik ülke Özbekistan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rayev, Türk Cumhuriyetleri arasındaki paylaşımı artırarak, zengin Türk kültürü ile geleneksel ve modern sanatını tüm dünyada geniş kitlelere ulaştırmak vizyonuyla çalışmalarını sürdüren “Türk dünyasının UNESCO”su TÜRKSOY’un, gelenekselleşen faaliyetlerinden bazılarının fotoğraf, resim ve el sanatları sergileri olduğunu kaydetti.

Davetliler daha sonra Türk dünyası konulu fotoğraf, resim ve el sanatları sergilerini gezerek incelemelerde bulundu. Etkinlik kapsamında ayrıca davetlilere Türk dünyasından yemekler ikram edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir