Otellerde rezervasyon bereketi: Doluluk yüzde 60’a ulaştı

Seçimlerin geride kalması ve yaz tatilinin yaklaşmasıyla turizm hareketlendi. Turizmin kalbinin attığı Antalya’da turist sayısı, ilk 5 ayda geçen yıla göre yüzde 40 arttı. Okulların kapanmasına az bir süre kala rezervasyonlarda da yoğunluk yaşanıyor.

Turizmde geçen yılı 46.3 milyar dolar gelir ve 51.4 milyon turist sayısı ile kapatan Türkiye, bu yıl ise 60 milyon turist ile 56 milyar dolar turizm geliri hedefliyor. Bu hedefe ulaşmada ise önemli yeri olan Antalya, sezona hızlı başladı. Antalya, bu yılın ilk 5 ayında yaklaşık 3.5 milyon turisti ağırlarken, okulların 16 Haziran’da kapanacak olması nedeniyle rezervasyonlarda da artış yaşanıyor.

Yüzde 40’lık artış

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya’da turist sayısında geçen yıla göre yüzde 40’lık bir artış olduğunu söyledi. Deprem ve seçim süreci nedeniyle zor bir nisan-mayıs dönemi geçirdiklerini belirten Kavaloğlu, “Hem seçim döneminin atlatılması hem de hava şartlarının güzelleşmesiyle artık sezonumuz başladı” dedi.

Almanlar ilk sırada

İlk 5 aylık verilere göre kente en fazla Almanların geldiğini, Rusların ise ikinci sırada yer aldığını belirten Kavaloğlu, “Üçüncü sıraya İngilizler, dörde de Polonyalılar yerleşti. Polonya gibi Batı Avrupa’daki, Antalya ve Türkiye’ye sonradan konsantre olmuş bölgelere çok önem veriyoruz. Balkanlar, İskandinavya bizim için çok değerli. İngiltere pazarında ilk defa geçen sene 1 milyon kişiyi aşmıştık. Bu sene Antalya’ya 1.5 milyona yakın İngiliz bekliyoruz. Amacımız 2019’un rekor rakamını yakalamak. Bu sene içerisinde 15 milyonu yakalarsak bu bizim için başarı olacak” diye konuştu.

Doluluk yüzde 60’a ulaştı

Hem yerli hem de yabancı turist sayısında artış beklediklerini belirten Küçük Oteller Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gayret, “Sahil kesimlerinde doluluk oranlarımız şu anda yüzde 60’lar civarında. Okulların tatil olmasıyla bu oran yüzde 90’ları bulacaktır” dedi. Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı Başkanı Volkan Yorulmaz de özellikle Kemer bölgesinde doluluğun yüzde 60 ila 80 arasında olduğunu dile getirdi. Otelz.com Genel Koordinatörü Savaş Çolakoğlu ise rezervasyonlardaki hareketliliğin çok iyi olduğunu ve özellikle yüksek sezon denilen haziran, temmuz ve ağustos için ciddi talepler beklediklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir